hygrostaat

Vragen en berichten over Botanische Orchideeën

hygrostaat

Berichtdoor Joopmutzig » di jul 26, 2016 4:17 pm

Ik ben in het bezit van een kas van 5 bij 3.5 meter voor welke ik een hygrostaat moet hebben daar bij het openen van de ramen de vochtigheid onder de gewenste waarda zakt. Tot nu toe gebruik in een hogedrukpomp met een zestal monden en een hygrostaat van een Faran luchtbevochtiger (http://www.ebay.de/itm/Hygrostat-Hygrom ... 1677594857)
De regeling is echter te onnauwkeurig bij het inschakelen op de gewenste luchtvochtigheid van rond de 70%. Heeft iemand ervaring met apperatuur om de luchtvochtigheid te meten en daarmee een hogedrukpomp in en uit te schakelen.

Joop Sluis
Joopmutzig
 
Berichten: 57
Geregistreerd: zo okt 12, 2008 11:31 am
Woonplaats: Mutzig, Frankrijk

Re: hygrostaat

Berichtdoor jwpilon » do sep 29, 2016 3:40 pm

Beste Joop,
Ik kom niet zo vaak op het forum. Ik zag je vraag en nog geen antwoord, vandaar dat ik reageer.
Ik heb zelf 2x een controller gebouwd die de temperatuur en vochtigheid regelen. De eerste bij Conrad gekocht (Fox 301A), kastje omheen gebouwd met contactdozen erin zodat ik daar ventilatie en verwarming op aan kan sluiten. (Kosten 120 euro). Later op ebay een gelijksoortig iets gekocht en eveneens ingebouwd, kosten 40 euro.
Groet,
Jan Willem (pilonjw@gmail.com)
jwpilon
 
Berichten: 6
Geregistreerd: vr jan 04, 2013 6:25 pm

Re: hygrostaat

Berichtdoor Joopmutzig » wo okt 05, 2016 8:41 am

Jan Willem,
hartelijk dank voor je informatie. Ga iets proberen.

Joop
Joopmutzig
 
Berichten: 57
Geregistreerd: zo okt 12, 2008 11:31 am
Woonplaats: Mutzig, Frankrijk


Keer terug naar Botanische Orchideeën

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron