30 januari 2015

NOV Nieuwsbrief nummer 1/2015

 
 
 
     
     
 

Deze eerste NOV Nieuwsbrief van 2015 is meteen een flinke. Scrollen dus om alles te zien!
Heb je ook wat voor de NOV Nieuwsbrief, een leuk nieuwtje, een evenement? Of heb je een opmerking of vraag over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via nieuwsbrief@nov-orchidee.nl.

 
 
 
 

Orchid Show 2014, Kruidtuin Leuven, België

Voor de vierde keer mocht de Brabantse Orchideeën Vereniging vzw zijn tentoonstelling houden in de prachtige oranjerie van de Kruidtuin te Leuven, en dit op 19, 20 en 21 september 2014. De Vereniging kreeg de medewerking van Stad Leuven, de Provincie Vlaams-Brabant en het personeel van de Kruidtuin. De verkopers-exposanten kwamen uit België, Nederland, Duitsland en Ecuador. De opbouw werd een aangename samenwerking met andere Belgische verenigingen.

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Keuring Najaars Orchideeëndag

De Botanische Tuinen te Utrecht waren op zaterdag 4 oktober 2014 weer het decor van de Najaars Orchideeëndag georganiseerd door de Nederlandse Orchideeën Vereniging. Kenners weten dat je om 10:00 uur voor de poort moet staan om de meest bijzondere orchideeën aan te schaffen bij de tientallen verkoopstands van liefhebbers en beroepskwekers. Naast de verkoop was er ook een keuring door de Keurings Commissie Orchideeën.

Lees meer

 

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Vooruitblik ‘Orchideeën’ 1/2015

Leden van de Nederlandse Orchideeën Vereniging rekenen erop elke twee maanden hun 24 pagina’s dikke lijfblad ‘Orchideeën’ te ontvangen. Dat blijft ook zo in 2015. Het eerste nummer van 2015 komt nu alleen niet in januari uit, maar pas eind februari. Een vriendelijk verzoek aan NOV-kringbestuurders deze vertraging door te geven aan hun leden, dat scheelt ongeruste telefoontjes en e-mails. Maar dat wachten zal worden beloond, want ook dit nummer wordt weer … genieten!

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Voorjaars Orchideeëndag

Op zaterdag 18 april is er weer een Voorjaars Orchideeëndag in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest. Op de vrijdag ervoor zijn we meestal drie tot vier uur bezig met de voorbereidingen. Voor het oude NOV-bestuur was het geen probleem die klus zelf te klaren. Het nieuwe bestuur is flink verjongd, hoera … maar de nieuwe bestuursleden hebben allemaal een baan en een jong gezin. Daarom zoeken we enkele vrijwilligers uit het noorden of oosten des lands om te helpen op vrijdag 17 april in de Orchideeën Hoeve.

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Van het NOV-bestuur

Momenteel is het bestuur hard bezig met overdracht van lopende zaken met de afgetreden bestuursleden. Onze aandacht is gefocust op het voorbereiden van het komende bestuurdersberaad van 14 maart en de ALV van 28 maart. Beide vergaderingen zullen plaatsvinden in de botanische tuin te Utrecht. Wilt u deze data reeds in uw agenda reserveren.

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Evenementen 2015

Ook in 2015 is er elke maand wel een evenement op orchideeëngebied in Nederland, België en andere landen in onze buurt.

 

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
         
   
   
 
 
  terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website