22 februari 2015   NOV Nieuwsbrief nummer 2/2015
 
 
 
     
     
 

Het februarinummer van 'Orchideeën' komt eraan. Begin maart, nog iets later dan gepland, zal het eerste nummer van ‘Orchideeën’ van 2015 in je brievenbus vallen – als je lid bent van de Nederlandse Orchideeën Vereniging. In onze vorige nieuwsbrief besteedden we al aandacht aan de inhoud. Voortaan zal het blad in de even maanden gaan verschijnen, het volgende nummer dus in april. Intussen is er ook weer genoeg nieuws voor een NOV Nieuwsbrief.

 
 
 
 

Nederlandse Cattleya-hybride teruggevonden

Toen ik in 2007 naar de ruilbeurs in Dilbeek ging, vielen mijn ogen op een rare verkneukelde Cattleya-hybride met sterk verschrompelde bulben. Dit type plant had ik nog nergens gezien. De verkoper wist niet meer waar hij die plant gekocht had. Meteen was mijn interesse groot en ik legde mijn centjes op tafel. Het jaar daarop bloeide hij met een speciale bloem. Ik ging speuren op het internet.

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Brabant Zuid Oost 25 jaar

Op 13 december 1989 werd tijdens een bijeenkomst in Waalre een nieuwe orchideeënvereniging opgericht. Om het 25-jarig jubileum te vieren, en anderen mee te laten genieten van onze hobby, organiseren we een speciale jubileumtentoonstelling van vrijdag 20 tot en met zondag 22 maart in Tuincentrum van der Velden in Helmond.

Lees meer

 

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Phalaenopsis-filmpje

Als je een orchidee bij de supermarkt koopt, vind je daar vaak een sticker bij met op de voorkant een afbeelding van twee Phalaenopsis-bloemen en op de achterkant enkele verzorgingstips. Grote kans dat je een plant hebt van CJ Orchids uit Gameren. Op hun website staat een filmpje dat een heel goede indruk geeft hoe tegenwoordig een ‘orchideeënfabriek’ werkt.

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Vanda op de catwalk

Ze is inmiddels 44 jaar oud, maar Naomi Campbell is nog steeds queen of the catwalk. Tijdens de Paris Couture Week, afgelopen januari, mocht ze het topstuk van de nieuwe collectie van Jean Paul Gaultier showen. Naomi was gekleed als een boeket bloemen met een paarse Vanda in haar haar en een krans van witte Phalaenopsis.

Lees meer

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
         
   
   
 
 
  terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website