20 juli 2015 NOV Nieuwsbrief nummer 7/2015
 
   
 
    Beste  
       
   
Hartje zomer, komkommertijd? Niet voor de NOV Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief zowel tips voor thuisblijvers als voor wie nog een vakantiebestemming zoekt. Veel leesplezier!

 
   
 
   

Orchideeën in Parijs

Parijs in de zomer is en blijft een heerlijke stad. Toegegeven, je gaat niet naar Parijs vanwege de vriendelijkheid van het horecapersoneel. En ook niet vanwege de orchideeën. Of toch wel? Paul Raadschelders vertelt: “Ik kom met enige regelmaat in Parijs. Om gewone bloemen en planten te kopen kun je inderdaad beter in Nederland terecht. Maar op orchideeëngebied heeft Parijs enkele verrassingen in petto!”

Lees meer

 

 
   
 
   

Laat maar hangen!

Als huiskamerkweker wil je natuurlijk in je huiskamer genieten van de geur en bloemenpracht van je orchideeën. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Wat bijvoorbeeld te doen met een tere, sterk afhangende bloemtak? Bij epifytische orchideeën komt zo’n bloeiwijze nogal eens voor, bestuivende insecten kunnen de vrij in de lucht hangende bloemen zo goed vinden. Maar hoe doe je dat in huis? Pim Beirens heeft de oplossing.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

‘Orchideeën’ 4/2015 komt eraan

Het augustusnummer van ‘Orchideeën’ zal over twee weken bij NOV-leden in de bus vallen, als alles goed gaat... In dat nummer onder meer een prachtartikel van Patrick Mannens over orchideeën in de Franse Alpen. Ook tips om je planten goed de zomer door te helpen. De zomer is immers het belangrijkste groeiseizoen, de basis voor bloei in het najaar. Een greep uit de inhoud.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Orchideeënreis naar Sumatra

In de NOV Nieuwsbrief van mei 2015, meldden we dat KCO-keurmeester en NOV-lid Henk Brugman eind augustus een tocht organiseert naar zuid- en midden-Sumatra. Door enkele onverwachte afzeggingen kunnen er nu toch nog enkele mensen mee. Sumatra is een bijzonder eiland omdat er nog zoveel pure natuur is, dus een unieke kans om orchideeën in het wild te zien!

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Kring Utrecht op video

De eerste NOV-kringen ontstonden in de zestiger jaren, toen steeds meer mensen zich die ‘luxe’ hobby konden veroorloven. Ed Gerritsen, oud-voorzitter van Kring Utrecht, heeft ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de kring zijn oude video’s op dvd laten zetten. Verwacht geen ‘gelikte’ beelden, de allereerste videocamera’s waren niet zo best. Maar voor wie belangstelling heeft in de historie van de NOV zal zeker uniek materiaal vinden, met name op de eerste dvd. Prijs is € 15,- per dvd, te bestellen via email aan epgerritse@gmail.com.

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Oostenrijks orchideeëntijdschrift online

Welke boekenliefhebber kent niet Bert van Zuylen, de man achter de boekenbeurs. Bert mailt regelmatig zijn vaste klanten over vers binnengekomen boeken. Pareltjes zitten daarbij. Door een computerstoring (‘mijn mailprogramma is ontploft’) is Bert een honderdtal e-mailadressen kwijtgeraakt. Heb je op 14 juli niet zijn ‘mail 08-2015’ gekregen, dan ben je één van die honderd. Meld je weer aan door een mail te sturen aan bertvanzuijlen@gmail.com. Maar, Bert heeft voor ons ook weer een digitale schatkamer aangeboord!

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website  
           
 
  Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2015