12 februari 2019
NOV Nieuwsbrief nummer 1/2019

Ja, je ziet het goed: de NOV Nieuwsbrief zit in een nieuw jasje. In drie kolommen op je computer, maar ook – alles onder elkaar – fijn leesbaar op de smartphone. Ken je iemand die ook interesse heeft in orchideeën maar de nieuwsbrief nog niet leest? Stuur haar of hem dan deze nieuwsbrief door. De NOV Nieuwsbrief is immers gratis en aanmelden is heel makkelijk.

'Orchideeën' 1/2019 komt eraan

Het februarinummer van ‘Orchideeën’ zal in de week van 18 februari in je brievenbus vallen – als je NOV-lid bent :-) Buiten Nederland net erna. Een goedgevuld nummer, dat begint met een groot artikel over veertig jaar de Orchideeën Hoeve. Dit unieke familiebedrijf heeft de orchidee populair weten te maken bij het grote publiek en trekt jaarlijks ruim een kwart miljoen bezoekers. Ook mochten we weer een prachtige aquarel reproduceren van een botanisch kunstenaar, dit keer Paphiopedilum sukhakulii van Marloes Vreeburg. Verder vind je kweektips voor februari en diverse artikelen over interessante en makkelijk te kweken orchideeën. En lees vooral ook ‘Keuren in Colombia’, wat een avontuur!

Show Brabant Zuid Oost

Maar weinig orchideeënkringen krijgen het voor elkaar om elke paar jaar een internationale (!) show te organiseren. Brabant Zuid Oost is zo’n kring en gaat weer ‘uitpakken’ in het weekend van 8-10 maart in Beek en Donk. Wie daar eerder is geweest weet: dit wordt mooi, héél mooi. Je kunt er de allermooiste planten bewonderen van drie zuidelijke Nederlandse kringen en twee Vlaamse regio’s van de OVV. Ook zijn er vier interessante bedrijven uit België, Duitsland en Nederland waar je bijzondere orchideeënsoorten kan kopen.
Adres: Tuincentrum de Biezen, Biezenweg 2, Beek en Donk. Toegang gratis.

Botanische kunst bij Teylers

In de negentiende eeuw, toen de fotografie nog niet was uitgevonden, werden bijzondere planten en dieren door kunstenaars getekend en geschilderd.. Teylers museum in Haarlem heeft daar nu een tentoonstelling aan gewijd, onder de titel ‘200 soorten groen’, van 2 februari tot 12 mei. Een goede reden dit heerlijke museum en deze prachtige stad weer eens te bezoeken. Bijgaande plaat van Franz Bauer kun je daar in het echt zien. Ook heel bijzonder: een facsimile (replica) van een boek vol tekeningen van orchideeën kun je er zelf doorbladeren en alvast hier online zien!

gesponsord bericht

Botanische Orchideeën van show naar show

Komende maanden zijn wij aanwezig op verschillende evenementen:
8-10 maart op de tentoonstelling van Brabant Zuid Oost, Tuincentrum de Biezen, Biezenweg 2, Beek en Donk.
6 april op de Orchideeëndag van de NOV in Parkzicht Dierdonk, Dierdonkpark 6, Helmond.
20-22 april op de internationale orchideeënshow ‘Orchilim 2019’, ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5, Heusden-Zolder, België.
We zullen een rijke keur aan verschillende soorten en hybriden aanbieden, van zowel jonge planten als mooie bloeiende volwassen planten. Voor een up-to-date lijst zie onze website. We zullen ook nieuw binnengekomen planten aanbieden, dus keuze te over. Wij brengen graag vooraf bestelde planten mee naar de verschillende shows.

gesponsord bericht

Open dagen Orchideen Lucke

Graag nodigen we je uit om ons te bezoeken tijdens de twee open dagen. Naast een grote bloemenzee in onze kwekerij, kun je je verheugen op een bijzonder attractieve orchideeënshow, die is opgesteld in een gedeelte van ons bedrijf. Uiteraard geven wij je nuttige tips voor het verzorgen van orchideeën. Ook voor de inwendige mens zorgen wij weer voor je zoals gebruikelijk is bij onze open dagen.

Wij hopen je te kunnen verwelkomen op een van beide dagen.

Evenementen

Dit voorjaar, vooral in maart en april, barst het van de evenementen. Soms wel twee op een dag, dus ga maar een planning maken waar je heen wil! Natuurlijk reserveer je alvast in je agenda het Orchideeënweekend van de NOV op 6-7 april. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Onze hoofdsponsors

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019