5 februari 2021
NOV Nieuwsbrief nummer 2/2021

Ook de derde ronde van de online NOV-fotowedstrijd heeft weer fraaie foto’s opgeleverd. Wie heeft er gewonnen? En wie werden tweede en derde? Lees er meer over in deze nieuwsbrief.Uitslag derde ronde NOV-fotowedstrijd

Twintig foto’s waren er deze ronde ingezonden. De kwaliteit van de foto’s lag dit keer hoger dan ooit! Dat maakte het stemmen misschien niet makkelijk. Maar gelukkig brachten 81 leden en niet-leden hun stem uit. Hartelijk dank aan alle inzenders en stemmers!
Met 18 van de stemmen is de winnaar: Isabelia virginalis van Anneke Koch. Van harte gefeliciteerd, je wint een waardebon van dertig euro!
Het NOV-bestuur heeft besloten dat er voorlopig geen volgende ronde komt van de fotowedstrijd.
Orchideeën 1/2021 komt eraan

Het eerste nummer van Orchideeën in jubileumjaar 2021 zal medio februari bij de NOV-leden in de bus vallen. Buiten Nederland iets later. Wist je dat de negentigjarige NOV met haar tijdschrift Orchideeën de oudste orchideeënvereniging is van het Europese vasteland? Wereldwijd gezien zijn alleen het Britse tijdschrift The Orchid Review en de American Orchid Society met haar tijdschrift Orchids ouder.
In de serie over de NOV-kringen stelt dit keer Oost-Nederland zich voor met een erg fraai artikel. Een nieuwtje in dit jubileumjaar is de middenplaat: een spectaculaire foto midden in het blad, ook wel centrefold genoemd, met daarbij een kort artikel over die soort.Index Orchideeën verder uitgebreid

Wie al jaren lid is van de Nederlandse Orchideeën Vereniging heeft met al die nummers van Orchideeën een rijke bron van informatie in handen. En handig: in de Nederlandse taal. Alleen, dan moet je daar wel gericht in kunnen zoeken.
Dat kan, de bestaande index is nu bijgewerkt door redacteur Ton Klaassen tot en met 2020 en staat op de NOV-website. De index is nu bovendien uitgebreid met de jaargangen 1980-1984, door NOV-lid Ton van Wouwe. Een reuzenklus!
In deze index vind je duizenden artikelen en foto’s. Het is een Excel-bestand dat je kunt downloaden en waarin je makkelijk kunt zoeken en sorteren. Lees eerst de gebruiksaanwijzing op het eerste tabblad. Probeer het uit!

Onze hoofdsponsors

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2021