7 maart 2019
NOV Nieuwsbrief nummer 2/2019

Ja, het is lente! Het groei- en bloeiseizoen barst los en dat zie je niet alleen aan je eigen planten maar ook aan de vele evenementen in de komende weken en maanden.


Drie dagen show Brabant Zuid Oost

Je moet het maar willen en kunnen: elk jaar een internationale orchideeënshow organiseren. Maar Orchideeënvereniging Brabant Zuid Oost is er weer in geslaagd een bijzondere en gevarieerde show op te bouwen met voor elk wat wils aan mooie orchideeën. Aan de show wordt meegedaan door de zuidelijke kringen van de Nederlandse Orchideeën Vereniging en twee regio’s van de Orchideeën Vereniging Vlaanderen. Ook staan er vier kwekers met hun show en verkoop van planten: Akerne, Tropiscape Orchids, Orchideen Lucke en Botanische Orchideeën. Je hebt drie dagen om deze prachtige show te gaan zien. Grijp je kans en kom langs!


Orchideeënweekend 6-7 april

Na enkele jaren van afwezigheid organiseert de NOV in 2019 weer een Voorjaars Orchideeëndag. Bovendien wordt die dit keer uitgebreid tot een heel Orchideeënweekend. Op zaterdag een ruil- en verkoopbeurs, zoals je gewend bent met een KCO keuring. Op zondag het symposium ‘OrchideeZA’. Hierin staat ‘ZA’ voor Zuid-Amerika, waar zoveel mooie orchideeën vandaan komen. Het is de tweede editie van het succesvolle symposium dat Jeffrey Meulenbroeks in voorjaar 2018 organiseerde in De Meern, nabij Utrecht. Voor dit symposium hebben al vijf internationale sprekers hun medewerking toegezegd. En de locatie is nu wat zuidelijker, in Helmond. Goed bereikbaar dus ook voor onze Vlaamse vrienden! Er is tevens een beperkete catering met betaalbare prijzen.

gesponsord bericht

Bloedwortel, Sanguinaria canadensis

Voorjaarsweekend Botanische Tuinen Utrecht

Op 1 maart openden de Botanische Tuinen Utrecht weer voor het publiek. Het belooft een mooi jaar te worden met een agenda bomvol interessante activiteiten, workshops en cursussen. We starten op 23 en 24 maart meteen goed met het Voorjaarsweekend Tuinplezier! Het is vooral een praktisch weekend met bekende vakmensen die antwoord geven op alle mogelijke vragen, dit keer speciaal over tuinieren in de schaduw. Ook is er een overdekte markt met de mooiste bekende en onbekende schaduwplanten, zaden, bollen en nog veel meer. En vergeet vooral de rondleidingen langs de stinzenhelling en door de tropische kassen niet. Kortom, redenen genoeg voor een bezoek!

gesponsord bericht

De Orchideeën Hoeve presenteert ‘De Top 100’

Het jaar 2019 wordt een bijzonder jaar voor de Orchideeën Hoeve. Het familiebedrijf bestaat in september honderd jaar (waarvan veertig jaar op de huidige locatie) en om dit te vieren wordt de voorjaarsvakantie alvast extra feestelijk ingeluid met het jaarthema ‘De Top 100’ en een gloednieuwe speurtocht. De meest bijzondere, inspirerende en mooiste planten en dieren staan in de spotlight en samen vormen zij de Orchideeën Hoeve ‘Top 100’. Een avontuurlijke route brengt jong en oud in contact met alle toppers uit de jungle en is bovendien zeer educatief. Zo ontdek je alles over vleesetende planten, leer je over vlinders die misleiden en kom je eindelijk te weten waarom de flamingo zo roze is. Je kan op de website stemmen op je favoriete top 10 en zo kans maken op leuke prijzen.

Evenementen

Dit voorjaar, vooral in maart en april, barst het van de evenementen. Soms wel twee op een dag, dus ga maar een planning maken waar je heen wil! Natuurlijk reserveer je alvast in je agenda het Orchideeënweekend van de NOV op 6-7 april. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Advertenties

De NOV Nieuwsbrief is er om jou actuele informatie te geven over evenementen en andere bijzondere ontwikkelingen in de orchideeënwereld. Dus ook betrouwbare adressen waar je orchideeën kunt kopen. Bijgaande kwekers zijn zulke betrouwbare adressen. Zij ondersteunen met hun advertentie de NOV Nieuwsbrief. Dankzij hen blijft de NOV Nieuwsbrief gratis voor leden en niet-leden van de NOV.

 

Onze hoofdsponsors

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019