2 april 2019
NOV Nieuwsbrief nummer 3/2019

Het mooie weer en de vele orchideeënshows van afgelopen maart brachten iedereen al in voorjaarssferen. En in april gaat dat feestje gewoon door, zoals je in deze NOV Nieuwsbrief kunt lezen. Geniet ervan!


Orchideeënweekend 6-7 april

Ja, je ziet het goed: komend weekend is geheel gewijd aan orchideeën. Op de zaterdag is er een vrijmarkt, zoals je die kent van de najaars orchideeëndag. En op de zondag is er het symposium ‘OrchideeZA’. Hierin staat ‘ZA’ voor ‘Zuid-Amerika’ waar zo enorm veel prachtige orchideeën vandaan komen. Het is de tweede editie van het succesvolle symposium dat Jeffrey Meulenbroeks in voorjaar 2018 organiseerde in De Meern, nabij Utrecht. Dit keer is de locatie wat zuidelijker, namelijk Helmond. Goed bereikbaar dus ook voor onze Vlaamse vrienden! De meeste sprekers op het symposium nemen die zondag ook planten mee ter verkoop, kortom het aanbod van planten verschilt op de beide dagen.


‘Orchideeën’ 2/2019 komt eraan

Het aprilnummer van ‘Orchideeën’ zal medio april in je brievenbus vallen – als je NOV-lid bent. Buiten Nederland even erna. Zo eens in de paar jaar publiceert ‘Orchideeën’ een extra dikke special. In 2016 bijvoorbeeld over Ecuador, in 2014 over het eiland Saba. Dit keer zoeken we het dichter bij huis, deze special gaat over Europese orchideeën. En, let op: bij dit nummer zit ook je lidmaatschapskaart voor 2019.

gesponsord bericht

Naar de Oliemeulen met korting

In Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg tref je een grote collectie reptielen, amfibieën en andere bijzondere dieren aan. Dagelijks geven verzorgers uitleg over de dieren. Het park is gebouwd rondom een prachtige 17e-eeuwse oliemolen. Het is gedeeltelijk overdekt en dus het hele jaar te bezoeken. Een leuk dagje uit voor jong en oud naar ‘het vreemdste dierenpark van Nederland’.
Zowel De Oliemeulen als de NOV zijn geboeid door alles wat leeft, groeit en bloeit. Daarom geeft De Oliemeulen aan elk NOV-lid plus drie personen in haar of zijn gezelschap dit hele jaar een korting van 15% op de entreeprijs op vertoon van de NOV-ledenpas 2019.

Evenementen

Zoals gezegd, ook deze maand april barst het van de evenementen, dus ga maar vast een planning maken waar je heen wil! Naast het Orchideeënweekend 6-7 april, attenderen we je graag op de Ruil- en Verkoopbeurs van Kring Arnhem op 20 april en op Orchilim 20-22 april in Heusden-Zolder, Belgisch Limburg. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Advertenties

De NOV Nieuwsbrief is er om jou actuele informatie te geven over evenementen en andere bijzondere ontwikkelingen in de orchideeënwereld. Dus ook betrouwbare adressen waar je orchideeën kunt kopen. Bijgaande kwekers zijn zulke betrouwbare adressen. Zij ondersteunen met hun advertentie de NOV Nieuwsbrief. Dankzij hen blijft de NOV Nieuwsbrief gratis voor leden en niet-leden van de NOV.

 

 

 

 

Onze hoofdsponsors

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019