31 maart 2018
NOV Nieuwsbrief nummer 4/2018

 

In dit Paasweekend biedt de NOV Nieuwsbrief veel nieuws over orchideeën in dit mooie voorjaar. Er waren al vele shows, in Brabant, Parijs en Dresden, en er komen er nog meer. Denk vooral ook aan de Ruil- en Verkoopbeurs in Oosterbeek, zaterdag 21 april.

Nederlandse orchideeën op Sint-Pietersplein

Traditiegetrouw spreekt de paus met Pasen zijn zegen uit over de stad en de wereld: ‘Urbi et Orbi’. En zoals altijd is het Sint-Pietersplein dan versierd met bloemen uit Nederland. Dit jaar zijn dat Cymbidiums, zo vertelt hoofdarrangeur Paul Deckers. “Groene Cymbidiums komen op het bordes van de paus. Groen staat voor hoop en vrede. Gele Cymbidiums zullen op het plein in metershoge arrangementen stralen. Geel staat immers voor licht en blijdschap. Meer dan 25 arrangeurs zijn twee dagen bezig om het Sint-Pietersplein er op zijn Paasbest uit te laten zien.” Mooie promotie voor Nederland Bloemenland!
Bron: Katholiek Nieuwsblad, foto: Edzard Bos.

 

Leni Paul wint Groei&Bloei prijs

Veel orchideeënliefhebbers kennen haar: Leni Paul, al tientallen jaren journalistiek actief in de bloemen- en met name de orchideeënwereld. Dat werd onlangs beloond, zij ontving een week geleden de D.Jongkind Mzn.prijs tijdens de jaarvergadering van KMTP Groei&Bloei. “Ik wist echt van niks,” liet Leni weten. En dat is uitzonderlijk, want Leni weet normaal gesproken alles... Gefeliciteerd, Leni, met deze mooie en heel terechte prijs!
Bron en foto: Aalsmeer vandaag.

Lees meer

 

Orchideeën Hoeve opent nieuwe buitenbeleving

Op vrijdag 30 maart 2018 opende de Orchideeën Hoeve een gloednieuw buitengedeelte, genaamd ‘Het Makirijk’. In deze unieke natuurbeleving wordt de bezoeker door een idyllische buitenwereld geleid die wordt bewoond door allerlei nieuwe diersoorten. Onder andere ringstaartmaki’s, flamingo’s, eenden en alpaca’s hebben een nieuw thuis gekregen in het Makirijk en zullen in het paasweekend voor het eerst te bewonderen zijn. De meest opvallende diergroep bestaat uit zeventien maki’s. “Deze apengroep heeft een slechte start gehad in Spanje. Wij mogen ze, dankzij Stichting AAP, een nieuwe toekomst geven op twee prachtige apeneilanden in het Makirijk,” vertelt mede-eigenaar Jeroen Maarssen trots.

Lees meer

 

Narcissen in de Hortus botanicus Leiden

Bij het zien van de narcis is er één ding zeker: de lente staat voor de deur. Van 15 maart tot en met 30 april schenkt de Hortus botanicus Leiden dan ook extra aandacht aan dit bolgewas en zijn verwanten door middel van een kleine tentoonstelling die je voor het optimale lentegevoel niet mag missen. De tuinlieden van de Hortus beplantten wel 25 kruiwagens met elk een andere narcis die je tijdens je bezoek van dichtbij kunt bekijken en besnuffelen. Ook op andere plekken zijn extra veel narcissen aangeplant.

Lees meer

 

Terugblik op symposium OrchideeZA

Op zaterdag 3 maart, toen Nederland nog in de greep was van een ijzige noordoostenwind, vond in De Meern bij Utrecht een orchideeënsymposium plaats dat de circa zestig deelnemers al snel in tropische sferen wist te brengen. Want ‘ZA’ in de naam van het evenement staat voor Zuid-Amerika. En daar kwamen ook de meeste sprekers vandaan, plus de planten die in de verkoop waren. Organisator Jeffrey Meulenbroeks: “Alle sprekers waren al in Europa, voor een grote show in Wenen. Ze waren bereid ‘eventjes’ naar Nederland te komen om te vertellen over de orchideeën uit hun land.”
Foto: Richard Duijnstee

Lees meer

 

Evenementen

Veel orchideeënshows zijn inmiddels gepasseerd, maar er is nog een interessante lijst evenementen om af te lopen, in Nederland en België en verder in Europa. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

 

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019