16 april 2018
NOV Nieuwsbrief nummer 5/2018

Er waren al vele shows, dit voorjaar. In deze nieuwsbrief blikken we onder andere terug op de Europese orchideeënshow, eind maart in Parijs. En er komen nog meer evenementen aan, denk maar aan de Ruil- en Verkoopbeurs in Oosterbeek, zaterdag 21 april.

'Orchideeën' 2/2018 is uit

Het aprilnummer van ‘Orchideeën’ is een echte ‘voorjaarsklassieker’ geworden. In Nederland is het blad al bij veel NOV-leden in de brievenbus gevallen, bij anderen komt het iets later. En let op: aan het adreslabel zit ook je lidmaatschapskaart! Die heb je nodig om bv in het najaar gratis naar de Orchideeëndag in de Botanische Tuinen te Utrecht te kunnen.

Lees meer

Lezing van Koos Wubben

De kwekerij van Koos Wubben in Hollandsche Rading bestaat dit jaar zestig jaar. We hebben eerder aandacht aan dit bijzondere jubileum besteed. Aan het slot van de komende Algemene Leden Vergadering van de NOV zal Koos Wubben vertellen over zijn zestig jaar ervaring met orchideeën. Alle NOV-leden zijn van harte welkom: zaterdag 28 april, aanvang 10:00 uur, Botanische Tuinen Utrecht, Wachendorffzaal, ingang Harvardlaan. Mis deze lezing niet!

Terugblik op Europese orchideeënshow

De European Orchid Council (EOC) is de koepelorganisatie van alle orchideeënverenigingen in Europa. Ook de NOV is er lid van. Om de drie jaar houdt de EOC een congres annex show. Dit keer was dat in Parijs, 23-25 maart. En mooie gelegenheid om bijzondere planten te kopen, want kwekers uit de hele wereld waren aanwezig. Ook aan de showstands was veel aandacht besteed. Vier NOV-leden waren in Parijs en delen graag hun ervaringen met je. Tevens een foto-impressie.

Lees meer

Ontwerpwedstrijd nieuw logo voor EOC

De European Orchid Council (EOC) heeft een nogal suf logo, vindt nu ook de EOC zelf. Daarom is er een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw logo. Alle leden van de NOV mogen meedoen. Er zijn vier voorwaarden:
- Submissions should be sent no later than 15th of September 2018 to the secretary general: RJOrchid@gmx.ch
- The logo shall include either the term EOC or European Orchid Council
- Submission should be as jpg, tiff or bmp file in sufficiently high resolution
- The copyright of the finally selected logo will be with the EOC.
De winnaar mag gratis deelnemen aan de het EOC-congres in 2021 in Kopenhagen, Denemarken.

Pas verschenen: The Paphinia Book

Naast secretaris-generaal van de European Orchid Council (EOC) en oprichter van ‘s werelds meest uitgebreide database van orchideeën-literatuur is Rudolf Jenny ook nog een productief schrijver. Van zijn hand verscheen nu The Paphinia Book. Het 220 pagina’s dikke boek beschrijft alle 18 soorten uit dit Zuid-Amerikaanse geslacht, plus de (weinige) hybriden die ermee gemaakt zijn, en een fraai hoofdstuk over de bestuiving. Tijdens de EOC mochten we het boek even inzien: piekfijn uitgevoerd, zeer veel en goede foto’s, maar uiteraard voor de specialist. Die moet er dan snel bij zijn, want de oplage is beperkt. Bestellen kun je hier.

 

Evenementen

Veel orchideeënshows zijn inmiddels gepasseerd, maar er is nog een interessante lijst evenementen om af te lopen, in Nederland en België en verder in Europa. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019