13 juni 2018
NOV Nieuwsbrief nummer 7/2018

‘Het is al zomer voordat het zomer is’ werd er de laatste weken vaak gezegd. In elk geval zullen de meesten van ons, en de meeste van onze orchideeën, dat niet erg gevonden hebben. Zorg alleen voor genoeg te drinken, voor jezelf en voor je planten! En een moment rust, bijvoorbeeld met het nieuwe nummer van ‘Orchideeën’ dat binnenkort uitkomt. Of ... voor de tv!

Koos Wubben op tv

Met afstand de oudste orchideeënkweker van Nederland, zo mag Koos Wubben zich wel noemen. Hij viert dit jaar met zijn bedrijf het zestigste jubileum. We hebben daar eerder aandacht aan geschonken, maar nu is de bekende Utrechtse tv-presentator Henk Westbroek bij Koos in zijn kwekerij op bezoek geweest. Gaat dat zien!

Kijk verder

Bijzondere plantenmarkt

Op Vaderdag, zondag 17 juni, kunnen liefhebbers van bijzondere planten terecht op de 41e Bijzondere Plantenmarkt in het Kolpinghuis in Nijmegen. Er zijn stekende planten te koop voor een prikje, maar ook toekomstige huiskamergenoten met een zijdezachte beharing, lekker geurtje of mooi van kleur, voor binnen en voor buiten, en altijd bijzonder. Een idee voor een last minute Vaderdagcadeautje met advies over de verzorging. Open vanaf 10:00 uur, entree € 1,50.

Lees meer

Keuring bij kring Amsterdam

Het was voor de keurmeesters (Ruud Nabibaks, John Esseling en Paul Raadschelders) weer een rit maar ze zijn niet ontevreden naar huis gegaan. Er werden 27 planten ter keuring aangeboden. Twee keer goud, daarnaast acht keer zilver en acht keer brons. Kring Amsterdam heeft enkele goeie Encyclia- en Cattleya-kwekers, maar ook veel vensterbankkwekers met superresultaten, dat bleek ook op de kringavond weer.

Lees meer

‘Orchideeën‘ 3/2018 is bijna uit

Rond 19 juni mag je hem in de brievenbus verwachten, buiten Nederland iets later, het nieuwste en weer erg gevarieerde nummer van ‘Orchideeën’. De inhoudsopgave en een voorbeeldartikel staan vanaf 19 juni op de NOV-website maar je vindt hier alvast een voorproefje. Enne, heb je een man, vader of grootvader die ‘orchidioot’ is maar geen NOV-lid, maak hem dan lid voor Vaderdag. Mooi cadeau, en hij krijgt de eerste twee nummers van dit jaar nagestuurd!

Lees meer

Eén set oude jaargangen in de aanbieding

‘Orchideeën’ is nu bezig aan zijn tachtigste jaargang. Het blad stapte in 1993 over van klein formaat naar A4-formaat. Eén complete set van die laatste vijfentwintig jaargangen is nu in de aanbieding. Een groot deel van die jaargangen is geschonken door Nelly Hoogendoorn van de voormalige orchideeënkwekerij De Wilg, de rest is aangevuld door de redactie. De set mag weg voor een donatie aan de NOV, naar draagkracht, plus eventuele opstuurkosten. Heb je belangstelling voor de hele set, of een flink deel ervan, mail dan snel naar hoofdredactie.tijdschrift@nov-orchidee.nl. Samen met de digitale index van ‘Orchideeën’, te vinden op de NOV-website, heb je dan een fantastisch naslagwerk over orchideeën.

 

Evenementen

Bijna alle voorjaarsshows zijn inmiddels gepasseerd, maar na de zomer is er weer een interessante lijst evenementen om af te lopen, in Nederland en België en verder in Europa. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019