21 augustus 2018
NOV Nieuwsbrief nummer 8/2018

‘Wat een zomer hebben we achter rug, zegt menigeen. Maar eigenlijk duurt ie nog voort, alleen met iets fijnere temperaturen en eindelijk weer een volle regenton. Je orchideeën in huis, kas of tuin hebben de hitte hopelijk goed doorstaan, met wat hulp

‘Orchideeën‘ 4/2018 is uit

Het augustusnummer van ‘Orchideeën’ is een echt zomernummer geworden, met artikelen over water, frisse lucht en nachtelijke afkoeling. En over enkele orchideeënsoorten uit de Andes in Ecuador die van koelte houden. In Nederland ligt het blad vandaag of morgen in de bus, bij anderen komt het iets later.

Lees meer

Plantenmarkt op 1 september in de Botanische Tuinen Utrecht

Hij was er altijd al, de najaars plantenmarkt, maar vooral gericht op rotsplanten. Nu hebben de Botanische Tuinen het assortiment enorm verbreed. Ook de Nederlandse Orchideeën Vereniging zal aanwezig zijn met voorlichting over het verzorgen van orchideeën, zowel in de tuin als in de kas, het terrarium en de vensterbank. Speciaal voor de beginnende liefhebber heeft de NOV een nieuw boekje samengesteld over het verzorgen van tropische en tuinorchideeën. In de NOV-stand zal een beperkt aantal planten voor verkoop aanwezig zijn. De Vereniging Orchideeën Vermeerdering, die een eigen stand heeft, verkoopt zelf-vermeerderde tuinorchideeën.
De plantenmarkt is op 1 september, vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur.

Lees meer

Tentoonstelling tuinfotografie in de Hortus Amsterdam

Van 7 september t/m 31 oktober 2018 is de Hortus Amsterdam wederom gastlocatie voor de befaamde IGPOTY-tentoonstelling. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is 's werelds grootste op het gebied van tuin- en plantenfotografie. De thema's zijn tuinen, natuur, bloemen, planten en landschappen. Afgelopen februari werden de prijswinnaars bekend gemaakt, daarna ging de tentoonstelling op reis. De Hortus in Amsterdam toont een selectie van meer dan 35 winnaars en genomineerden uit de 2018 Competitie. Bijgaande foto is van de Braziliaanse fotograaf en overall winnaar Marcio Cabral

Lees meer

Nederland help Zwitserland met herintroductie van vrouwenschoentje

Het vrouwenschoentje, Cypripedium calceolus, is een van nature voorkomende orchidee in Zwitserland. Het is een van de meest spectaculaire wilde Europese orchideeën, maar hij wordt steeds zeldzamer, ook in Zwitserland. In samenwerking met de Swiss Orchid Foundation heeft het Nederlandse bedrijf Anthura jonge Cypripedium-plantjes uit zaad opgekweekt. De daaruit resulterende drieduizend volgroeide plantjes zijn afgelopen juni op 44 verschillende locaties in Zwitserland aangeplant. Het team van Anthura heeft plantjes uitgezet in het Chasseral Regional Park en het Gantrisch Nature Park. Zo draagt de herintroductie van Cypripedium bij aan de instandhouding van biodiversiteit en behoud van Zwitsers natuurschoon.

Lees meer

Evenementen

Dit najaar zijn er weer diverse orchideeënshows in Europa. Maar wacht, vergeet niet de plantenmarkt van de Botanische Tuinen Utrecht op 1 september. Daar doet de NOV ook aan mee. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019