13 oktober 2019
NOV Nieuwsbrief nummer 9/2019

Na de Najaars Orchideeëndag van de NOV treedt er meestal een ‘winterstop’ in met verkoopbeurzen en orchideeënshows. Dit najaar nog even niet. Lees er hier meer over en bekijk ook alvast de evenementen van komend jaar.


Orchideeënshow Brabant Zuid Oost 25-27 oktober

Je moet het maar kunnen: dit jaar niet één maar twee internationale orchideeënshows organiseren. Na haar prachtige voorjaarsshow, wil Orchideeënvereniging Brabant Zuid Oost nu ook eens de najaarsbloeiers voor het voetlicht brengen. Aan de show wordt meegedaan door de zuidelijke kringen van de Nederlandse Orchideeën Vereniging en regio Antwerpen van de Orchideeën Vereniging Vlaanderen. Ook staan er vier kwekers met hun show en verkoop van planten: Akerne, Tropiscape Orchids, Orchideen Lucke en Botanische Orchideeën. Het is de laatste show van 2019 op Nederlandse bodem, dus grijp je kans en kom langs!


Terugblik op de Najaars Orchideeëndag

Afgelopen zaterdag 5 oktober stonden de Botanische Tuinen Utrecht weer helemaal in het teken van orchideeën. Er waren 910 bezoekers en de sfeer op deze ontmoetingsdag was top! Met 36 standhouders was er beslist veel te halen voor iedereen. Botanisch illustrator Esmée Winkel liet haar werk zien. Barbara Gravendeel en Filip van Noort gaven een lezing over hoe ver het proefstation in Bleiswijk gevorderd is met commercieel haalbare vanilleteelt in Nederland. Verder was de Keurings Commissie Orchideeën actief, waarbij opviel dat het kleinste plantje de hoogste prijs behaalde…

gesponsord bericht

Spectaculaire reptielenshow voor jong en oud!

Meterslange slangen, indrukwekkende leguanen en griezelige schorpioenen: van 19 t/m 27 oktober zijn de griezeligste dieren uit de jungle te zien tijdens de spectaculaire reptielenshow met Ferry Torrez en ranger Richard. Relaxed achteroverleunen tijdens deze sensationele show zit er niet in… Voor je het weet ben jij de uitverkorene voor een ontmoeting met een harige vogelspin of kom je oog in oog te staan met een vijf meter lange wurgslang. Durf jij het aan?

gesponsord bericht

Open dag bij Orchideen Röllke 9-10 november

Conny en Lutz Röllke stonden met een ruim gevulde stand op de Orchideeëndag in Utrecht, zie foto. Maar op 9-10 november kun je de héle collectie zien van de befaamde Duitse kwekerij Röllke. Ze houden dat weekend open huis. Het bedrijf zit al ruim 25 jaar in Stukenbrock, een mooi stadje (met kasteel) in de buurt van Bielefeld, 200 km over de Duitse grens. Dit is ook vlakbij Bad Salzuflen. Op de open dag staat de familie Röllke voor je klaar met advies en informatie, een rondgang door het laboratorium waar de orchideeën worden vermeerderd, en leerzame videovertoningen. Gratis toegang, en de koffie staat klaar!‘Orchideeën’ 5/2019 komt eraan

Het oktobernummer van ‘Orchideeën’ zal rond 18 oktober bij je in de bus vallen, buiten Nederland iets later. Het nummer begint met het eerste artikel van een nieuwe serie: over de regionale kringen van de NOV, dit in het kader van het naderende lustrum van de NOV. De aftrap is gedaan door Kring Den Haag. Verder in dit nummer interviews met Cattleya-kenner Chris Loncke en met topkweker-fotograaf Ger Rommelaars. Tot slot, voor de (leunstoel)toerist een groot artikel over de orchideeënrijke eilandengroep Palau in de Stille Oceaan.


Vernieuwde Wintertuin in Hortus Leiden

De Wintertuin van de Hortus botanicus Leiden is, na een verbouwing van bijna een jaar, compleet vernieuwd. Het café en de entree kregen een metamorfose, de bestaande Wintertuin werd gerenoveerd en opnieuw ingedeeld; een nieuwe loopbrug werd aan de route toegevoegd met een presentatie rondom de oerplantencollectie. Nieuw is ook het balkon aan de buitenzijde van de kas van waar de bezoeker zicht heeft op de monumentale oranjerie, het tropische kassencomplex en oeroude bomen. Tijd dus voor een hernieuwde kennismaking met de Hortus Leiden. Neem gerust je (klein)kinderen mee, ook voor hen is er genoeg te beleven.

Advertenties

De NOV Nieuwsbrief is er om jou actuele informatie te geven over evenementen en andere bijzondere ontwikkelingen in de orchideeënwereld. Dus ook betrouwbare adressen waar je orchideeën kunt kopen. Bijgaande kwekers zijn zulke betrouwbare adressen. Zij ondersteunen met hun advertentie de NOV Nieuwsbrief. Dankzij hen blijft de NOV Nieuwsbrief gratis voor leden en niet-leden van de NOV.


Onze hoofdsponsors

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2019