26 september 2020
NOV Nieuwsbrief nummer 9/2020

De tweede ronde van de NOV-fotowedstrijd heeft 24 foto’s opgeleverd, vijf meer dan in de eerste ronde. Stemmen is vanaf nu mogelijk. Lees er meer over in deze nieuwsbrief.Tweede ronde NOV-fotowedstrijd

Stemmen kan tot 9 november, via de NOV-website. Er is weer een grote variatie aan foto’s ingestuurd, botanische soorten en hybriden. In huis gekweekt, of in de kas of tuin. Het hele palet aan foto’s geeft mooi weer hoe divers de interesses en de kweekmogelijkheden zijn bij orchideeënliefhebbers. En hoe creatief sommigen zijn om bijvoorbeeld een plant met omlaag hangende bloemtakken elegant op de foto te zetten…
Klik op de link hieronder en geef jouw stem aan de mooiste foto!


Gesponsord bericht

Floricultura zet in op geurende Phalaenopsis

Veredelaars van planten, of het nu rozen zijn of orchideeën, hebben altijd het meeste oog gehad voor ‘uiterlijk’ – naast praktische zaken als groeisnelheid en ziekteresistentie. Maar geur? Dat was lang een ondergeschoven kindje.
Hier heeft Floricultura, sponsor van ons blad Orchideeën, nu verandering in gebracht. Een nieuwe lijn van vijf Phalaenopsis-hybriden, genaamd AromorA, zet helemaal in op geur. Men heeft voorouders geselecteerd met een heerlijke geur en die ingezet in dit verdelingsprogramma. Tijdens de Floricultura Home Fair, van 26 oktober tot en met 13 november, wordt de AromorA serie uitgelicht. Deze vindt plaats op de locatie Strengweg 17a in Heemskerk. Afspraak maken vooraf is wel noodzakelijk om zo de RIVM-richtlijnen op te volgen.
Pleione-hybriden van Jan Berg

tekst: Gab van Winkel

Elk najaar bloeit ie, mijn Pleione Confirmation, ooit gekregen van Jan Berg. Een dierbare herinnering aan hem. Vele NOV-leden zullen Jan Berg gekend hebben. En diverse leden zullen deze plant ook in hun collectie hebben, mogelijk onder de naam Pleione Lagenaria.
Hoe zat het ook alweer? In 1851 werd Pleione x lagenaria gevonden in de Khasia Hills, noordoost India, en beschreven door de Engelse orchideeënexpert John Lindley. Aanvankelijk als nieuwe soort, maar andere botanici maakten duidelijk dat het om een natuurhybride moest gaan, waarschijnlijk tussen Pleione maculata en Pleione praecox. Beide soorten komen in dat gebied voor.


 
Onze adverteerders

De NOV Nieuwsbrief is er om jou actuele informatie te geven over evenementen en andere bijzondere ontwikkelingen in de orchideeënwereld. Dus ook betrouwbare adressen waar je orchideeën kunt kopen. Bijgaande kwekers zijn zulke betrouwbare adressen. Zij ondersteunen met hun advertentie de NOV Nieuwsbrief. Dankzij hen blijft de NOV Nieuwsbrief gratis voor leden en niet-leden van de NOV.
 

 

 
Onze hoofdsponsors

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2020