20 september 2018
NOV Nieuwsbrief nummer 9/2018

De jaarlijkse Orchideeëndag, door velen nog ‘NOV-dag’ genoemd, komt er weer aan. In deze Nieuwsbrief meer daarover. Maar eerst aandacht voor een leuke en interessante lezingenserie.

Lezingenserie 'Darwin & Drinks'

Onder de uitnodigende titel 'Darwin & Drinks' is er dit najaar in de Botanische Tuinen Utrecht een serie lezingen over Charles Darwin, de grondlegger van de moderne biologie. Iedereen kent Darwin van zijn evolutietheorie die hij uiteenzette in 'On the origin of species' in 1859. Slechts weinigen weten dat Darwin zich na de publicatie van dit meesterwerk ontpopte als baanbrekende plantkundige. Zo heeft hij een boek geschreven over de bestuiving van orchideeën, maar daarnaast over veel meer plantkundige onderwerpen. Botanisch filosoof Norbert Peeters vertelt erover in zeven lezingen. De nieuwsbriefredactie was bij de eerste lezing en kwam er enthousiast vandaan.

Lees meer

Orchideeëndag

Zaterdag 6 oktober 2018 is weer de jaarlijkse Orchideeëndag in de Botanische Tuinen in Utrecht, de dag waar vele enthousiaste orchideeënliefhebbers elkaar ontmoeten voor koop en verkoop van orchideeën en met elkaar kunnen praten over orchideeën. Neem ook je mooiste plant mee want de KCO verricht weer haar fameuze keuring. De Orchideeëndag is geopend van 10.00 - 15.00 uur. De toegang is gratis voor NOV-leden op vertoon van je lidmaatschapskaart. Kom s.v.p. via de hoofdingang binnen, de dienstingang is alleen voor de verkopers.

Lees meer

Win vrijkaartjes voor de Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve is de must-see onder de bloemenattracties. Al wandelend dwars door de tropische natuur word je volledig in de ban gebracht van unieke flora, kun je de mooiste orchideeën bewonderen en zorgen dieren zoals vlinders, aapjes en flamingo’s voor bijzondere ontmoetingen.
Staat een bezoek aan de Orchideeën Hoeve hoog op jouw verlanglijstje? Doe dan nu mee aan de NOV winactie en maak kans op vier vrijkaartjes voor de Orchideeën Hoeve. Mail het antwoord op de onderstaande vraag voor 30 september naar: info@orchideeenhoeve.nl onder vermelding van ‘NOV winactie’. Op 1 oktober ontvangt de winnaar een mail van de Orchideeën Hoeve.
De vraag luidt: in 1957 schafte de oprichter van de Orchideeën Hoeve zijn eerste violenkistje met orchideeën aan. Wat voor soort orchideeën waren dit?

Evenementen

Dit najaar zijn er weer diverse orchideeënshows in Europa. En natuurlijk de Orchideeëndag! Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2018