1oktober 2016 NOV Nieuwsbrief nummer 10/2016
 
   
 
       
       
   

Deze NOV Nieuwsbrief bereikt je vanuit de NOV-jubileumshow in de Botanische Tuinen Utrecht. In de afgelopen dagen is de show opgebouwd, vrijdagochtend is ie geopend, vandaag was de Najaars Orchideeëndag (voorheen: NOV-dag) en zondag 2 oktober is je laatste kans de show te zien! Komt dat zien, duizend belangstellenden gingen je deze twee dagen al voor!

 
   
 
   

Opening van de show

Vrijdagmorgen kwam de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de show openen. Na een inleiding door NOV-voorzitter Rob Hendriks en hortulanus Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen kreeg de burgemeester het woord en dat deed hij op onnavolgbare en humoristische wijze. Voor de gelegenheid had hij zelfs twee van zijn eigen orchideeën meegenomen – ooit gekregen in volle bloei, zo vertelde hij, maar wat nu te doen? Uiteraard kreeg hij deskundig advies…

Lees meer

 

 
   
 
   

Phalaenopsis Queen Máxima

De openingshandeling van de jubileumshow bestond uit het ‘dopen’ van een nieuwe orchidee, gekweekt door Floricultura en met toestemming van het Koninklijk Huis vernoemd naar koningin Máxima. Van deze nieuwe orchidee zijn nu nog maar honderd planten beschikbaar. Ze worden verkocht op de jubileumshow en de opbrengst gaat geheel naar het Princes Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Eén van de patiënten van dit centrum verrichte de openingshandeling met burgemeester Jan van Zanen.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Keuring van planten en stands

Diverse kringen hadden in de ‘vlinderkas’ een mooie stand ingericht met planten van hun leden. Daar waren heel wat zeldzame juweeltjes bij. De KeuringsCommissie Orchideeën (KCO) had donderdag de planten al gekeurd. Leden van het bestuur hebben daarnaast de stands gekeurd. Wie waren de winnaars?

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Lezingen

Natuurlijk kom je niet alleen naar zo’n jubileumshow om mooie planten te zien en te kopen. Je wil er ook wat wijzer worden. Daarom zijn er het hele weekend lezingen door echte orchideeëncoryfeeën. Op vrijdagmiddag meteen al drie, op zaterdag twee en op zondag nog een.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website  
           
 
  Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016