26 oktober 2018
NOV Nieuwsbrief nummer 10/2018

De jaarlijkse Orchideeëndag, afgelopen 6 oktober, trok maar liefst twaalfhonderd bezoekers en was een groot succes. Meer erover in deze nieuwsbrief. Maar we beginnen met het komende nummer van ‘Orchideeën’.

Orchideeën 5/2018 komt eraan

Soms zit ’t mee en soms zit ‘t tegen: het oktobernummer van ‘Orchideeën’ zal niet meer deze maand maar in de tweede week van november in je brievenbus vallen. Buiten Nederland nog iets later natuurlijk. Wel een heel bijzonder nummer, met een aquarel op de voorkaft én op de achterkaft. Kunst dus. Maar ook veel aandacht voor de kunst van het kweken, nu najaar en winter voor de deur staan. Wat te doen en, even belangrijk, wat te laten? Water geven aan planten die straks in totale rust gaan bijvoorbeeld?

Lees meer

Terugblik op de Orchideeëndag

Zaterdag 6 oktober 2018 was-ie er weer: de jaarlijkse Orchideeëndag in Utrecht. Al om 10:00 uur stond er een lange rij voor de ingang van de Botanische Tuinen, waaronder de passagiers van een hele volle Belgische bus… Eenmaal binnen kon je haast over de koppen lopen. Maar het was een gezellige drukte. Iedereen kon weer met mekaar bijpraten, vragen stellen en natuurlijk bijzondere planten op de kop tikken. Aan het eind van de dag stond de teller op twaalfhonderd bezoekers. Ook de verkopers waren erg tevreden.

Lees meer

Keuring op de Orchideeëndag

Traditiegetrouw verrichte de KCO, de Keurings Commissie Orchideeën, weer haar keuring. Er werden negentien planten gekeurd. Drie wonnen er goud, zes zilver en negen brons. De winnaar was Pleurothallis obovata van Jaap Stelder met 9,5 punten, dus goud. “En dan te bedenken dat dit een verkoopplant was,” zei de verbaasde en blije eigenaar. “Het moet niet gekker worden.”

Lees meer

Algemene Leden Vergadering NOV

Het bestuur van de NOV nodigt je uit voor de Algemene Leden Vergadering op zaterdag 24 november 2018, van 10:00 tot 13:00 uur, Botanische Tuinen Utrecht, ingang Harvardlaan, Wachendorffzaal. Agenda en stukken kun je opvragen via een email aan: secretaris@nov-orchidee.nl. De vergadering wordt afgesloten met een leuke orchideeënquiz.

 

Open dagen jubilerende Orchideeën Wubben

We hebben er in de NOV Nieuwsbrief al vaker aandacht aan besteed, het zestigjarige jubileum van Orchideeën Wubben, en we doen dat graag nog een keer. Want op zaterdag 3 en 10 november, van 10:00 tot 17:00 uur, viert het bedrijf in Hollandsche Rading het jubileum met een Open Dag en 20% korting op alle botanische orchideeën, ter plaatse afgehaald.
En wist je dat Koos Wubben jou een Epidendrum radicans cadeau doet als je nu lid wordt van de Nederlandse Orchideeën Vereniging? Ook daarvoor geldt: zelf komen ophalen. Bijvoorbeeld op een van de Open Dagen!

 

Lees meer

Evenementen

Dit najaar zijn er nog enkele evenementen. Over de voorjaarsshows in 2019 lees je in de volgende NOV Nieuwsbrief. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2018