7 december 2018
NOV Nieuwsbrief nummer 11/2018

De winter is de lastigste tijd om je orchideeën goed te verzorgen, maar ook een tijd waarin veel planten bloeien. Dus, laat de winter maar komen en geniet ervan!

Winterdroom bij de Orchideeën Hoeve

Van 7 tot en met 26 december 2018 wordt de Orchideeën Hoeve voor het 34ste jaar omgetoverd in een groots winterspektakel voor jong en oud. In 1984 probeerde het familiebedrijf de bezoekers voor het eerst in de kerststemming te brengen door het park een avond te verlichten met duizenden kaarsen. Niemand had verwacht dat dit zou uitgroeien tot zo’n groot succes. “Inmiddels trekt onze ‘WinterDroom’ meer dan 35.000 bezoekers en behoren wij tot de grootste overdekte kerstevenementen van Nederland”, vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.

Lees meer

Negende Open Cattleya-dag 15 december

De bekende Cattleya-specialist Chris Loncke houdt zaterdag 15 december voor de negende keer open huis, van 10:00 tot 18:00 uur. Je kunt dan zijn kas bekijken, er is tijd voor een kop koffie en een praatje, en ook zullen enkele zeldzame oude hybriden verkocht worden. Adres: Oude Ieperweg 26A, 8210 Loppem, België. Info: chris@frambofruit.be. De foto toont Cattleya Cynthia Model AM.FCC.AOS (foto: Chris Loncke).

Keuring bij Kring Rotterdam

Op maandag 12 november zijn de keurmeesters van de Keurings Commissie Orchideeën (KCO) bij Kring Groot-Rotterdam wezen keuren. De keurmeesters waren verrast, niet alleen door het grote aantal ter keuring aangeboden orchideeën maar ook door de kwaliteit van de planten. Er werden 49 planten ter keuring aangeboden. Een is er niet gekeurd vanwege beestjes. Zes planten scoorden te weinig voor een certificaat, 29 planten scoorden een bronzen certificaat. Twaalf planten scoorden een zilveren certificaat en één plant scoorde een gouden certificaat. We tonen een kleine selectie van de winnaars.

Lees meer

Evenementen

Deze maand zijn er nog twee leuke evenementen. Voorjaar 2019 biedt veel, onder meer het Orchideeënweekend van de NOV op 6-7 april. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

terug naar nieuwsbrief overzicht

Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
Deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2018