24 november 2017 NOV Nieuwsbrief nummer 11/2017
 
   
 
       
   

December nadert en daarom in deze nieuwsbrief wat cadeau-ideeën waar een orchideeënliefhebber vast heel blij van wordt. Verder een alleraardigst filmpje en een verrassend lange lijst evenementen voor volgend voorjaar.

 
   
 
   

Basisgids Orchideeën Benelux

Liefhebbers van wilde orchideeën in Nederland kennen vast het handzame boekje ‘Veldgids van Nederlandse orchideeën’ geschreven door C.A.J. (Karel) Kreutz. Van dezelfde vaardige hand is nu een iets dikker gidsje verschenen, bij de KNNV, dat de 55 soorten orchideeën uit de hele Benelux behandelt. Een uitgebreidere recensie komt in ‘Orchideeën’ 1/2018 dat medio februari zal verschijnen. En nu we het toch over de KNNV hebben, via hun website kun je ook tweedehands boeken kopen, voor een prikkie.

Lees meer over de Basisgids

Lees meer over de tweedehandsboeken

 

 
   
 
   

Kerstinkopen bij Botanische Orchideeën

De tijd om elkaar een leuk presentje te geven breekt binnenkort weer aan. Voor de liefhebbers van bijzondere natuursoorten hebben we speciaal onze collectie uitgebreid. Naast de gebruikelijk collectie Dracula’s en een aantal Dendrobium-soorten van New Guinea, hebben we met name voor de liefhebber van compacte planten en miniaturen de collectie uitgebreid met planten uit Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Deze planten zijn behalve voor kascultuur ook zeer geschikt voor kweek in een vitrine en zelfs een behoorlijk aantal voor op de vensterbank. Wil je weten wat we allemaal in huis hebben, ga dan naar onze website.

Lees meer

 

gesponsord bericht


Dendrobium mohlianum

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Ook leuk voor grote mensen!

Orchideeën zijn fascinerende planten, dat wist je wel. Ze zijn niet alleen fascinerend om hun mooie bloemen maar nog om een heleboel andere redenen, die allemaal voorbij komen in bijgaand filmpje (met dank aan Paul Raadschelders voor de tip). Het filmpje is gemaakt voor kinderen, maar ook grote mensen zullen er veel plezier aan beleven én ook veel van opsteken. Klein nadeel: de taal is Engels, maar ook wie geen supergoed Engels kan: kijken! Oh, en zet wel even het geluid aan…

Lees meer

 

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Orchideeën Hoeve en Nationaal Ouderenfonds slaan handen ineen

Met een stevige handdruk en het overhandigen van de cheque ging op 7 novermber de samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds en de Orchideeën Hoeve officieel van start. De organisaties hebben de handen ineengeslagen om de eenzaamheid onder ouderen in Nederland tegen te gaan. Per jaar zullen zij samen duizend ouderen in het zonnetje zetten met een compleet verzorgd dagje uit inclusief toegang, koffie met gebak en een uitgebreide lunch.

<Lees meer>

 

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Ter Laak Orchids genomineeerd

Het is een van de grootste, zo niet de grootste Phalalaenopsis-kweker van Nederland, Ter Laak Orchids in Wateringen. Het bedrijf is genomineerd voor de International Grower of the Year Award 2018 en is daar terecht erg trots op, zie de foto uit Facebook hiernaast. Deze prestigieuze prijs wordt wel ‘de Oscar van de tuinbouw’ genoemd. Op 23 januari 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees meer

 

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen

De laatste evenementen van dit jaar en een enorme lijst voor volgend voorjaar, in Nederland en België en verder in Europa. Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

 

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website