26 januari 2018 NOV Nieuwsbrief nummer 1/2018
 
   
 
       
   

Het nieuwe jaar 2018 is nog maar net begonnen en we kunnen al twee jubilea melden in deze NOV Nieuwsbrief. Naast dit en ander nieuws ook een lange en interessante lijst evenementen.

 
   
 
   

Zestig jaar ‘Orchideeën Wubben’

Koos Wubben, wie kent hem niet? Inmiddels 84 jaar oud, nog steeds actief in zijn kwekerij die hij in 1958 startte en die deze maand zestig jaar bestaat. Er zijn meer bedrijven die zestig jaar of langer bestaan, maar zelden met de eerste eigenaar nog steeds aan het roer: “Ik werk nog steeds vijftig uur per week, ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen. Achter de geraniums zitten? Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken,” vertelt Koos. Klik op de link hieronder voor het interview. Vergeet niet het geluid aan te zetten.

Interview

 

 
   
 
   

Tachtigste jaargang ‘Orchideeën’

Ook het NOV-blad ‘Orchideeën’ beleeft een kroonjaar: de tachtigste jaargang. Nummer 1/2018 zal medio februari bij de Nederlandse NOV-leden in de bus vallen, buiten Nederland iets later. Niet alleen vieren we deze tachtigste jaargang, het blad onderging ook een upgrade: van 24 naar 28 pagina’s dankzij een tweede grote sponsor, Floricultura. De Nederlandse Orchideeën Vereniging en Floricultura zijn beide begin jaren dertig van de vorige eeuw opricht, toen orchideeën er nog alleen waren voor de rijke elite. Beide, ieder op zijn eigen manier, hebben ervoor gezorgd dat orchideeën bereikbaar werden voor iedereen.

Lees meer

 

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Symposium Orchideeën van Zuid-Amerika

Op zaterdag 3 maart 2018 in Utrecht (De Meern) vindt een bijzonder symposium plaats over de orchideeën van Zuid-Amerika. Locatie is de grote theaterzaal van Podium Hoge Woerd. Hoofdsprekers: Braziliaanse botanicus Vitorino Paiva Castro van Apiflora, Manfred Speckmaier van de Botanische Tuin Wenen over de laaglandbossen van Noord-Venezuela, Peruaanse biologe Karol Villena en haar familiekwekerij Orquídeas Amazonicas, Carmen Apolo van Ecuadorquídeas en meer! Er is tevens plantenverkoop door Zuid-Amerikaanse kwekerijen. Tijdens de pauzes en na afloop kun je ook terecht in het café-restaurant. Gratis parkeren. Tickets normaal € 8,50 maar € 6,- voor NOV-leden en nieuwsbrief-lezers.

Tickets met korting

 

gesponsord bericht

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

In Chili is het nu zomer!

We blijven nog even in Zuid-Amerika: het meest langgerekte land ter wereld, Chili, ligt op het zuidelijk halfrond. Het land kent alleen aardorchideeën en die zijn van een adembenemende schoonheid. Ze bloeien nu, want het is daar nu zomer. Met steun van het Chileense bosbouwbedrijf CORMA heeft een team Chileense wetenschappers een prachtig boek gemaakt over de orchideeën in Chili: Guía de Campo de las Orquídeas Chilenas. Het boek is in het Spaans, de foto’s zijn verbluffend en het boek staat online. Met dank aan Bert van Zuylen voor deze tip!

Lees meer

 

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen.

Een enorme lijst voor dit voorjaar, in Nederland en België en verder in Europa.
Organiseer je ook een evenement, mail naar nieuwsbrief@nov-orchidee.nl en geef het door!

Lees meer

 

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
 

   
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website