3 juli 2017 NOV Nieuwsbrief nummer 6/2017
 
   
 
       
   

De Nederlandse land- en tuinbouw is wereldberoemd, wij zijn als klein landje de tweede exporteur op dit gebied van de wereld! Binnen die land- en tuinbouw loopt de orchideeënsector voorop bij innovatie in kwaliteit en duurzaamheid. Over dit en meer lees je in deze nieuwsbrief.

 
   
 
   

Orchideeënshow ‘Rêve d’Orchidées’ in Sézanne

Van 27 mei tot en met 4 juni 2017 was er in Sézanne, Frankrijk, voor de vierde keer een grote orchideeënshow met in Nederland gekweekte orchideeën. De show trok in negen dagen 13.212 bezoekers. De vitrine van de NOV was voor deze gelegenheid ook naar Frankrijk getransporteerd. Pim van Bommel had een collectie met bloeiende orchideeën ingezonden om de vitrine in te richten. Het was een mooie botanische aanvulling op al het ‘gangbare’ wat daar te zien was aan orchideeën.

Lees meer

 

 
   
 
   

Klaas Schoone Memorial Award 2017 naar Opti-flor

Op woensdag 14 juni werd bij Floricultura in Heemskerk voor de derde keer de Klaas Schoone Memorial Award uitgereikt. De prijs is ingesteld als hommage aan de in 2008 overleden orchideeënkweker Klaas Schoone. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan personen, bedrijven of organisaties die zich onderscheidend hebben ingezet voor het orchideeënvak. Er waren maar liefst vijftien nominaties uit zes landen. De prijs werd dit keer uitgereikt aan Marco en René Hendriks van Opti-flor. Dit bedrijf is, zo vond de jury, voortdurend op zoek naar een vernieuwende wijze om de consument te verleiden.

Tekst: Leni Paul, foto: Floricultura / Bloemenkrant

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Alle orchideeën van Nieuw-Guinea op één website

Met circa 2700 orchideeënsoorten staat Nieuw-Guinea in de top drie orchideeën hot spots ter wereld. Veertig jaar (!) onderzoek vanuit Leiden naar de orchideeën van Nieuw-Guinea zijn nu samengebracht in een nieuwe website. Basis daarvoor waren de zes CD’s die het Leidse Herbarium ooit uitgaf (maar die veel hedendaagse computers niet meer kunnen lezen) aangevuld met nieuwe kennis én met betere foto’s. De website is het initiatief van Ed de Vogel uit Leiden en is gebouwd door een jong internetbedrijf in Papoea Nieuw-Guinea. Zeer de moeite waard om te bekijken – en met dank aan Bert van Zuylen voor deze tip!

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen

Na een druk voorjaar is de tweede helft van dit jaar qua evenementen een beetje komkommertijd helaas. Maar staat de Orchideeëndag van de NOV, 7 oktober, al in je agenda? Een tip: wanneer je als kring of werkgroep een speciaal evenement organiseert, bv een jubileumtentoonstelling, laat het alsjeblieft weten aan nieuwsbrief@nov-orchidee.nl. Dat levert je méér bezoekers op!

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website