6 mei 2016 NOV Nieuwsbrief nummer 6/2016
 
   
 
       
       
   

Dit lange weekend zijn er maar liefst vier orchideeënshows. Je vindt ze onder evenementen, maar ééntje hebben we eruit gelicht voor een live-reportage: de show in Oudenbosch.
En vergeet niet om eind van de maand, 28 mei om precies te zijn, vroeg op te staan voor de Internationale ruil- en verkoopbeurs van Kring Arnhem in Oosterbeek. Let op, de locatie is gewijzigd! We wensen je een zonnige en orchideeënrijke meimaand toe.

 
   
 
   

Orchideeënshow in Oudenbosch

Van donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei houdt de Kring Noord-Brabant West en Zeeland, in samenwerking met de Kring Brabant Zuid Oost, hun tweejaarlijkse show in het Arboretum te Oudenbosch. De door Arboretum beschikbaar gestelde ruimte is door de ervaren arrangeurs van deze kringen omgetoverd tot een prachtige tentoonstelling met bijzondere orchideeën. Vooral vind je er vele natuursoorten (botanische orchideeën) met al hun verscheidenheid in kleur, vorm en geur.

Lees meer

 

 
   
 
   

Vanille in bloei in de Hortus botanicus Leiden

Voor het eerste sinds de oprichting 426 jaar geleden, bloeit in de Leidse Hortus botanicus de Vanilla planifolia, de orchideeënsoort die vanillestokjes produceert. Hoewel de meeste orchideeën geen bruikbare onderdelen bezitten voor de keuken, is vanille een beroemd product van deze plant. De Vanilla planifolia komt oorspronkelijk uit Mexico. Omdat in de kassen van de Hortus de natuurlijke bestuiver niet rondvliegt, helpt kas-chef Rogier van Vugt een handje. Dit moet snel gebeuren, want elke bloem bloeit maar één ochtend.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Keukenhof 2016: orchideeën en mode

Voor de 65e keer is de Keukenhof de grootste, de mooiste en de belangrijkste etalage van de enorme Nederlandse bloembollenteelt. Het thema van het 32 hectare grote bloemenpark is dit jaar ‘de gouden eeuw’. Als na Pinksteren de Keukenhof weer sluit zullen bijna een miljoen mensen uit de hele wereld de jaarlijkse tentoonstelling bezocht hebben. Al die bloemenliefhebbers zullen dan ook genoten hebben van de duizenden orchideeën in het Beatrix Paviljoen.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Inspiration Week 23 in het Westland

Spectaculaire bloemen, bijzondere patronen en kleuren: de orchidee met haar vele gezichten blijft verrassen. Speciaal voor iedereen die zich wil laten inspireren door deze kleurrijke kamerplant, wordt dit jaar voor het eerst de Inspiration Week 23 georganiseerd. Tijdens dit evenement van 6 t/m 10 juni openen vijf Westlandse orchideeënkwekers van het hoogste niveau hun deuren, waardoor geïnteresseerden de nieuwste variëteiten kunnen bekijken. Inspiratie opdoen staat centraal deze week!

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen 2016

Ook komende maanden zijn er veel orchideeënshows, in eigen land en in de landen om ons heen. We hebben de mooiste op een rijtje gezet.

Lees verder

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website  
           
 
  Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016