12 augustus 2017 NOV Nieuwsbrief nummer 7/2017
 
   
 
       
   

Zo’n Hollandse zomer, niet al te warm en met zo nu en dan een mals buitje is eigenlijk ideaal voor onze orchideeën in kamer, kas en tuin. Deze periode wordt ook wel komkommertijd genoemd, omdat er niks gebeurt. Nou, wel degelijk, lees erover in deze nieuwsbrief.

 
   
 
   

Vleesetende planten show in Leiden

De Hortus botanicus Leiden heeft niet alleen grote collectie orchideeën maar tevens de grootste collectie vleesetende planten van Nederland. Van 11-20 augustus zijn deze te bewonderen. Bovendien houdt de Hortus, in samenwerking met de werkgroep Carnivora een driedaags internationaal congres over deze groep bijzondere planten. Verder verzorgen leden van de werkgroep elke middag een rondleiding langs de hele collectie vleesetende planten.

Lees meer

 

 
   
 
   

Vlindershow in de Orchideeën Hoeve

Deze zomer kan de vlinderliefhebber zijn hart ophalen in de Orchideeën Hoeve. Door succesvolle eigen vlinderkweek en de import van 400 Afrikaanse vlinders vliegt er nu een recordaantal vlinders in het tropische park. De populatie bestaat momenteel al uit 2500 vlinders en naar verwachting zullen er de komende weken nog eens honderden extra vlinders ontpoppen.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

‘Orchideeën’ 4/2017 komt eraan

Nog een dag of tien, dan kunnen de Nederlandse NOV-leden het augustusnummer van hun lijfblad tegemoetzien. Buiten Nederland duurt ‘t iets langer. Dankzij onze auteurs, fotografen en vertalers hebben we opnieuw een grote diversiteit aan artikelen, zoals je zult zien.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen

Geen héél lange lijst evenementen, dit najaar, maar diverse zijn wel erg de moeite waard. Enne… staat de Orchideeëndag van de NOV, 7 oktober, al in je agenda?

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website