30 juli 2016 NOV Nieuwsbrief nummer 7/2016
 
   
 
       
       
   

Komkommertijd, zo noemt men de vakantieperiode vaak, en dat is synoniem geworden met ‘er gebeurt helemaal niks’. Nou, dat geldt gelukkig niet voor de NOV Nieuwsbrief. En zeker ook niet voor onze orchideeën in kamer, tuin en kas. Die groeien nu op hun hardst, kunnen dus ook goed bemesting gebruiken! Let daarnaast op slakken en bladluis (die groeien nu ook op hun hardst) en je planten zullen je komend najaar belonen met bloemen…

 
   
 
   

Orchideeënverkopers op jubileumshow

Het duurt nog even, de jubileumshow van de 85-jarige NOV. Hij is van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober in de Botanische Tuinen Utrecht. Maar nu alvast je aandacht voor enkele héél interessante verkopers die daar zullen zijn en waar je nu kan (en moet) bestellen als je wat bijzonders zoekt…

Lees meer

 

 
   
 
   

Ruilbeurs Oosterbeek

Kring Arnhem organiseert sinds enkele jaren een internationale ruil- en verkoopbeurs in Oosterbeek. Eerst in de plaatselijke kerk, dit jaar op 28 mei in zalencentrum Lebret aan de rand van Oosterbeek. Ook de redactie van de NOV Nieuwsbrief komt er graag, want er valt veel ‘nieuws’ te halen – en dan bedoelen we niet alleen journalistiek nieuws… Het aantal bezoekers lijkt jaar na jaar toe te nemen, het aantal verkoopstands trouwens ook, en er is alle ruimte om met oude bekenden weer eens bij te praten.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Keuring Amsterdam

Op 24 juni hield Kring Amsterdam weer zijn jaarlijkse interne show. We doen dat elke keer in een andere maand zodat het aanbod gevarieerd blijft. Dit jaar hadden we gekozen voor de bijeenkomst in juni, hoewel het onbekend was wat het aanbod zou zijn zo vlak voor de zomer. In mei was het aanbod planten erg hoog en we waren dan ook bang dat dit in juni weleens zou kunnen tegenvallen. Maar gelukkig, ook voor de uitgenodigde keurmeesters, viel het aantal planten ook deze avond weer hoog uit, we hebben de keurmeesters behoorlijk aan het werk kunnen zetten.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Op orchideeënjacht in Noordwest Frankrijk

Als je met elkaar carpoolt naar het werk, dan heb je tijd om van alles te bespreken, waaronder elkaars hobby. En zo kwam het dat de hoofdredacteur van ‘Orchideeën’, Gab van Winkel, mij een paar jaar geleden besmette met het ‘orchideeënvirus’. Sindsdien maak ik elk jaar jacht op orchideeën. Dit jaar had ik de mogelijkheid eens wat verder van huis te speuren, tijdens een vakantie met mijn gezin in Noordwest Frankrijk, Pas-de-Calais. Voordat we vertrokken deed ik natuurlijk mijn huiswerk. Ik vond op internet een wandelroute met orchideeën bij het plaatsje Wavrans-sur-l’Aa, langs de omboste rivier en over een heuvel met fraai uitzicht. Wat zouden we aantreffen…?

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen 2016

Komend najaar zijn er veel orchideeënshows, in eigen land en in de landen om ons heen. We hebben de mooiste op een rijtje gezet. Zet zeker, naast de jubileumshow van de NOV, de show in Leuven in je agenda, 16-18 september. Meer over die show in de NOV Nieuwsbrief van augustus.

Lees verder

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website  
           
 
  Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016