31 augustus 2016 NOV Nieuwsbrief nummer 8/2016
 
   
 
       
       
   

Nu de vakantieperiode nagenoeg voorbij is, gaan we ons opmaken voor een fantastisch najaar, met achtereenvolgens de show in de Kruidtuin te Leuven, de NOV-jubileumshow en de jubileumshow van de Kring Noord-Holland-Noord

 
   
 
   

Show Kruidtuin Leuven

De Brabantse Orchideeën Vereniging vzw (België) organiseert op 16, 17 en 18 september 2016, voor de vijfde keer op rij, haar tweejaarlijkse internationale tentoonstelling in de Oranjerie van de Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30 te Leuven, België. De levendige universiteitsstad Leuven heeft ook op toeristisch gebied heel wat te bieden. Naast de vele brouwerijen, kun je er ook vele mooie monumenten bezoeken, zoals bijvoorbeeld het beroemde gotische Stadhuis, Begijnhoven, abdijen en nog zoveel meer.

Lees meer

 

 
   
 
   

NOV-jubileumshow

Over precies een maand is het zover, de jubileumshow van de 85-jarige NOV. Hij is van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober in de Botanische Tuinen Utrecht. Behalve een mooie show met stands van zowel kringen als verkopers, vind je hier een interessant aanbod aan verkopers. Pre-orders zijn bij de meeste verkopers nog steeds mogelijk. Bedrijven zijn alle drie de dagen aanwezig, liefhebbers met bijzondere planten en zaailingen zijn aanwezig op de NOV-dag, zaterdag 1 oktober, die dit keer gecombineerd is met de jubileumshow. NOV-leden hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang voor twee personen.

Verkopers
Bereikbaarheid

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Jubileumshow Noord-Holland-Noord

Orchideeënvereniging Noord-Holland-Noord is een van de oudste NOV-kringen en bestaat dit jaar 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert de vereniging een jubileumshow in samenwerking met Tuincentrum Intratuin in Heerhugowaard. Hier zullen naast mooie orchideeën ook de nodige bromelia's en tillandsia's te bewonderen zijn. De Bromelia Contactgroep zal dan ook met een informatiestand vertegenwoordigd zijn.
De show wordt gehouden op vrijdag 28 oktober van 9.30 uur tot 21.00 uur, op zaterdag, 29 oktober van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 30 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Tuincentrum Intratuin, Zuidpoort 1, 1703 RC Heerhugowaard. Vrij entree.
Voor vragen, bel 072-5113497.

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Onbekende orchidee op keuring Oosterbeek

Orchideeënkeuringen en ruilbeurzen zijn vaak een rijke bron van ‘onbekende’ orchideeën: planten dus zonder naam of met een verkeerde naam. Zo vonden we vorig jaar op de ruilbeurs in Oosterbeek een Epidendrum sp. en ook dit jaar was het raak in Oosterbeek. Een klein, maar prachtig plantje, van Wil Riksen. Op het label stond ‘Zygostates pygmaea’ – maar bij controle op de Kew Checklist bleek die naam niet te bestaan. De redactie van de NOV Nieuwsbrief ging weer op speurtocht…

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen

Komend najaar zijn er heel veel orchideeënshows, in eigen land en in de landen om ons heen. We hebben de mooiste op een rijtje gezet. Zet zeker de hierboven genoemde shows, van de NOV, van de BOV in Leuven en van Noord-Holland-Noord in je agenda.

Lees verder

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website  
           
 
  Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016