23 september 2017 NOV Nieuwsbrief nummer 8/2017
 
   
 
       
   

Over twee weken is het zover: de Orchideeëndag in de Botanische Tuinen Utrecht, georganiseerd door de NOV. Het belooft de grootste Orchideeëndag ooit te worden, met meer verkopers dan in eerdere edities. Kom je ook?

 
   
 
   

Orchideeëndag zaterdag 7 oktober

Om te beginnen een tip, voor NOV-leden: neem je lidmaatschapskaart mee, dan krijg je gratis toegang tot de Botanische Tuinen en de Orchideeëndag. Ook je partner, een vriend, buurvrouw of wie je ook meeneemt heeft gratis entrée. Niet-leden betalen de normale toegangsprijs.
Waarom de grootste Orchideeëndag ooit? Er zijn elf bedrijven die hun producten aanbieden, waarvan er vijf nooit eerder waren. En er zijn maar liefst 22 particuliere verkopers, ook meer dan ooit.

Lees meer

 

 
   
 
   

Hortus Leiden op YouTube

Hoe bereikt de oudste botanische tuin van Nederland een jong publiek? Via YouTube natuurlijk! Kaschef Rogier van Vugt legt in heldere taal uit wat een orchidee is, hoe ze gekweekt worden in de Hortus en waarom, hoe een nieuwe soort ontdekt wordt en beschreven, kortom alles wat je altijd al over orchideeën wilde weten maar niet durfde te vragen. Het filmpje duurt vijf minuten; klik op het YouTube icoontje hiernaast en vergeet niet het geluid aan te zetten.

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Moss on treefern

De naam zegt het al, mos op boomvaren. Het is een gezamenlijk initiatief van twee bedrijven, Frogs and More en Terrated. Al enige jaren is er een plezierige samenwerking. In één product vonden beide ondernemingen zich zo dat besloten werd om een gezamenlijke in- en verkoop af te spreken. Dit product is varenwortel, de stammen van boomvarens, in het bijzonder Dicksonia, die op een verantwoorde manier zijn geoogst in Australië en Nieuw-Zeeland. Zij geloven in dit materiaal voor bijvoorbeeld het kweken en houden van orchideeën! Waarom?

Lees meer

 

gesponsord bericht

 

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Flowerpin voor orchideeën geïntroduceerd door MooiBij

De Flowerpin is een nieuwe oplossing voor het ondersteunen van orchideeën. MooiBij introduceert de Flowerpin nu in Nederland. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en modellen. De Flowerpin is een met de hand vervaardigde glazen pin, een prachtig alternatief voor het ondersteunen van orchideeën. Momenteel bestaan alleen de plastic of bamboe houders die vanuit de kweker zijn meegeleverd. Na het plaatsen van de Flowerpin zul je zien dat je mooie orchidee veel beter tot zijn recht komt. MooiBij staat op de Orchideeëndag, dus graag tot ziens!

Lees meer

 

gesponsord bericht

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Zo doen ze dat in Argentinië!

Wist je dat 1 september Internationale Orchideeëndag is? Voor de orchideeënvereniging in Corrientes, noord Argentinië, was dat in elk geval aanleiding voor een driedaagse orchideeënshow, de 2o Expo Nea de Orquídeas. Jan van Haeff, lid van de NOV, die daar al jaren woont en lid is van de Sociedad Correntina de Orquideófilos, stuurde wat ons wat sfeerbeelden. Qua opzet is de show niet veel anders dan bij ons, alleen zijn de trofeeën beslist uitbundiger.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen

Geen héél lange lijst evenementen, de rest van dit najaar, maar volgend voorjaar belooft veel. Daarover meer in een volgende nieuwsbrief.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website