1 november 2017 NOV Nieuwsbrief nummer 10/2017
 
   
 
       
   

Op 7 oktober was het zover: de Orchideeëndag in de Botanische Tuinen Utrecht, georganiseerd door de NOV. Qua aantal verkopers was ‘t de grootste Orchideeëndag ooit, dat wisten we al wel tevoren. En het werd … ook de best bezochte dag ooit.

 
   
 
   

Terugblik op de Orchideeëndag zaterdag 7 oktober

Om tien uur, toen de poort openging, verdrongen de koopjesjagers zich al. Niet om goedkope orchideeën te scoren, maar die ene, superzeldzame die al jaren op het verlanglijstje stond. Er waren elf bedrijven die hun producten aanboden, waarvan er vijf nooit eerder waren. En maar liefst 22 particuliere verkopers. Met 700 bezoekers, waaronder 400 NOV-leden en hun introducees, was dit de best bezochte Orchideeëndag ooit. De bezoekers bleven ook veel langer dan andere jaren, de verkopers waren dik tevreden, en wat vooral opviel: de enorm positieve sfeer!

Lees meer

 

 
   
 
   

Keuring op de Orchideeëndag

Natuurlijk was ook de Keurings Commissie Orchideeën actief op de Orchideeëndag. Het niveau lag hoog dit keer, erg hoog. Vijf keer goud, vijf keer zilver en elf keer brons, dat zegt wel wat. De gouden winnaars werden persoonlijk gefeliciteerd door NOV-voorzitter Rob Hendriks, de overige honneurs werden waargenomen door Kees Verweij, dagvoorzitter van de jury. Dat mondde uit in een heuse plantenbespreking met medewerking van de eigenaars van de planten. Immers, de winnaar heeft altijd gelijk!

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Herfstvakantie in de Orchideeën Hoeve

Liaan slingeren, kokosnoten tillen en armpje drukken… Allerlei vaardigheden waarop rangers Christiaan en Richard van de Orchideeën Hoeve al druk aan het oefenen zijn. In de herfstvakantie, van 14 tot en met 29 oktober, gaan deze dappere avonturiers samen met de bezoekers strijden in de gloednieuwe ‘Junglefreakshow’. Een interactieve show waarbij het publiek en de presentatoren op de proef worden gesteld met spannende opdrachten zoals het eten van een sprinkhaan en moeilijke vragen over echte dieren.

Lees meer

 

gesponsord bericht

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   

Zo doen ze dat in Polen!

Hoe zien orchideeënshows in andere landen er eigenlijk uit? In de vorige NOV Nieuwsbrief kon je lezen over een orchideeënshow in Argentinië. Dit keer is Polen aan de beurt, waar van 12 tot 14 mei 2017 de eerste internationale Poolse orchideeënshow werd gehouden. De redactie was erbij en heeft er een kort artikel over geschreven in ‘Orchideeën’ 5/2017 pagina 118. Alleen, daar was geen plek voor extra foto’s. Die vind je in deze nieuwsbrief.

Lees meer

 

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
   
Evenementen

Geen héél lange lijst evenementen, de rest van dit najaar, maar volgend voorjaar belooft veel. Daarover meer in een volgende nieuwsbrief.

Lees meer

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
 
         
   
       
   
       
    terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website