Overige orchideeënliefhebbers

In Nederland zijn nog enkele groepen orchideeënliefhebbers actief, als werkgroep of in verenigingsvorm, maar niet aangesloten bij de NOV.

Informatie is verkrijgbaar op de website van de werkgroep of vereniging.


KNNV Werkgroep Europese Orchideeën 

De Werkgroep Europese Orchideeën (WEO) is een werkgroep van de KNNV Vereniging voor Veldbiologie en houdt zich sinds 1977 bezig met de studie en bescherming van inheemse en Europese orchideeën en hun biotopen. De werkgroep levert bijdragen aan kennis, onderzoek en publicaties over o.a. de taxonomie, verspreiding en bestuiving van (inheemse) orchideeën. Daarnaast is de WEO actief betrokken bij veldwerkzaamheden ter bescherming van orchideeën en groeiplaatsen in Nederland en voorziet de WEO lokale overheden en natuurorganisaties van informatie gericht op het beheer van orchideeën in bestaande of nieuwe terreinen.

De WEO beschikt over een website (https://weo.knnv.nl), een online forum (http://www4.knnv.nl/orchideeenforum) en geeft samen met de Vlaamse zusterorganisatie (S.E.M.O. (Studiegroep Europese en Mediterrane Orchideeën; www.semo.vlaanderen) jaarlijks het tijdschrift Liparis uit.

 


Vereniging Orchideeën Vermeerdering   Website.

De Vereniging Orchideeën Vermeerdering (VOV) beoogt een platform te zijn voor liefhebbers die tropische, gematigde en inheemse (aard)orchideeën zaaien en opkweken. Een hobby met flink wat uitdagingen, maar die door een juiste werkwijze prachtige resultaten en veel voldoening kan geven.

Er zijn gemiddeld 5 bijeenkomsten per jaar, met lezingen en praktische uitleg en hulp, ook bij het verkrijgen van kweekbenodigdheden  Voor de ongeveer 80 leden is er op de website veel achtergrondinformatie te vinden en een forum om ervaringen uit te wisselen.

 


Pleurallia

Deze werkgroep van orchideeënvrienden heeft een gemeenschappelijke interesse, met als doelstelling: “Het bevorderen van de kweek van alle Pleurothallidinae”. Drie maal per jaar komen we samen in de botanische tuin van Utrecht, om met elkaar van gedachten te wisselen,  een lezing te volgen, meegenomen planten te bespreken,  en onderling planten te ruilen en te verkopen.

We zijn een werkgroep zonder leden, de bijeenkomsten vinden plaats op uitnodiging, net als bij de eerdere Masdevallia werkgroep. Wekt dit uw Interesse? U kunt zich per email aanmelden bij ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.