Klik op de foto om uit te vergroten  
         
 

Orchid Show 2014, Kruidtuin Leuven, België

Voor de vierde keer mocht de Brabantse Orchideeën Vereniging vzw zijn tentoonstelling houden in de prachtige oranjerie van de Kruidtuin te Leuven, en dit op 19, 20 en 21 september 2014. De Vereniging kreeg de medewerking van Stad Leuven, de Provincie Vlaams-Brabant en het personeel van de Kruidtuin. De verkopers-exposanten kwamen uit België, Nederland, Duitsland en Ecuador. De opbouw werd een aangename samenwerking met andere Belgische verenigingen.
Zo mochten we dit keer rekenen op OVV (Orchideeën Vereniging Vlaanderen) regio Antwerpen, OVV regio Limburg en de Franstalige ORB (Les Orchidophiles Réunis de Belgique) en COW (Club des Orchidophiles Wallons). De onderlinge verstandhouding was bijzonder hartelijk.
De keuring werd geleid door Kenneth Bruyninckx. Als drie beste botanische orchideeën werden als derde Dendrobium cuthbersonii, als tweede Brassavola bahiensis en als eerste Maxillaria striata ‘Padre Andreetta’ gekozen. Deze laatste kaapte eveneens de hoofdprijs weg van de allermooiste orchidee van de tentoonstelling.
De beste hybriden werden Brassavola Richard Müller x nodosa en Paphiopedilum Maudiae, allebei van OVV Limburg, en de eerste plaats ging naar Brassocattleya Ports of Paradise van OVV Antwerpen.
Van de standen van de professionelen kwamen als derde Orchideen Röllke, als tweede Botanische Orchideeën en als eerste Akerne Orchids. De standen van de verenigingen werden dan gerangschikt als derde COW, als tweede OVV Limburg en als eerste BOV vzw. Met deze lauwering ontvingen wij van Stad Leuven dan ook het felbegeerde ‘Fonske’ - Fons sapientiae, een tinnen beeldje dat de ‘bron der wijsheid’ uitbeeldt.
Onze tentoonstelling kreeg toch een mooi aantal bezoekers over de vloer en mocht ook dit keer rekenen op heel veel enthousiaste liefhebbers uit Nederland. Het ganse team van onze Vereniging heeft er een warm en blij gevoel aan over gehouden.
Klik hier voor nog meer foto’s.

Rita Van de Velde, secretaris BOV vzw

Foto’s: Marlene Versin en Rita Van de Velde

 

 

 


Stand BOV


Stand BOV


Stand Roellke

 
 

Brassocattleya Ports of
Paradise

Maxillaria striata 'Padre Andreetta'

Stand Akerne

Stanhopea tigrina
 
 

Stand BOV

Stand BOV

Stand BOV

Stand BOV
 
         
  terug naar nieuwsbrief