Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Orchid Roots - een nieuwe databank

Deze zeer uitgebreide databank gebruikt de checklist van Kew Gardens als basis en houdt dus ook die naamgeving aan. Deze databank is echter anders opgebouwd, waardoor het zoeken eenvoudiger is. Je komt op de startpaginaen je kunt gelijk naar een alfabetisch overzicht naar keuze. Boven in de balk klik je op de eerste letter van een geslacht, hierna ga je naar het geslacht van je keuze en vervolgens kun je de soort zoeken. Heb je deze gevonden, dan krijg je meestal meerdere foto’s van de soort te zien.
De databank is opgezet door de Thaise Chari Peterson, die in de USA woont. Orchid Roots, ook genoemd BlueNanta, is een not-for-profit project. Behalve dat je soorten kunt zoeken, kun je ook op dezelfde pagina waar het geslacht staat, naar hybriden en naar synoniemen zoeken, en ook weer vaak met meerdere foto’s.
De Orchid Roots databank werkt anders dan de welbekende Internet Orchid Species Photo Encyclopedia van Jay Pfahl. Op die website krijg je namelijk meer informatie over de soort, zoals de hoogte waar de soort voorkomt, het bloeiseizoen en de cultuur. Dit ontbreekt bij Orchid Roots, maar het voordeel van Orchid Roots is dat je sneller een soort hebt gevonden.
Op beide websites worden foto’s gebruikt van liefhebbers en organisaties. Bij Orchid Roots kun je die via Facebook aanleveren en de foto’s worden binnen één dag geplaatst. Heb je Facebook, klik dan op deze link en meld je aan als lid. Je krijgt dan op Facebook een melding dat je bent toegelaten. Hierna kun je foto’s uploaden in deze Facebook-groep. Ga hier wel nauwkeurig mee om, alles wordt weliswaar getest op juistheid, maar toch staat er soms, net zoals bij de Encyclopedia van Jay Pfahl, een verkeerde naam bij een foto.

 

 
   
     
starpagina van Orchidroots   Dendrobium cuthbersonii   Dactylorhiza fuchsii   Phalaenopsis fimbriata
             
     
Overzicht fotopagina geslacht Aerangis   Overzicht synonymen Dracula   Overzicht hybriden Dracula   Overzicht hybride met ouders
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2017
2