Klik op de foto om uit te vergroten  
         
 

Jubileumshow Brabant Zuid Oost

Om ons 25-jarig jubileum te vieren en anderen mee te laten genieten van onze hobby, organiseren we dit weekend een speciale jubileumtentoonstelling in Tuincentrum van der Velden in Helmond. Hier een live verslag van deze prachtige show. Kom ook even langs, dat kan nog het hele weekend tot en met zondag 22 maart!
Orchideeën Vereniging Brabant Zuid Oost bestaat 25 jaar. De vereniging organiseert elke twee jaar in samenwerking met het Tuincentrum een internationale orchideeëntentoonstelling. Een aantal zuidelijke kringen van de Nederlandse Orchideeën Vereniging en enkele regio’s van de Orchideeën Vereniging Vlaanderen doen daar steeds aan mee.
Deze jubileumshow is dankzij de medewerking van het Tuincentrum ruimer van opzet. Bovendien doen vier beroepskwekers uit Nederland, België en Duitsland mee, en dat geeft ons jubileum een extra feestelijk tintje zoals je in dit live verslag kunt zien.
Tuincentrum Van der Velden ligt aan de oostkant van Helmond, Weg naar Bakel 4. Direct na binnenkomst vind je al gauw de weg naar de jubileumtentoonstelling. De eerste aanblik is direct al ‘wow’, hier staat véél. De entree is via een ‘orchideeënkas’ met planten van de leden van Brabant Zuid Oost. Een schitterende Angraecum sesquipedale imponeert, de orchidee uit Madagaskar waarvan Darwin al voorspelde dat ie bestoven wordt door een nachtvlinder met een roltong van … 30 centimeter.
En daarna, het gevoel van een kind in een snoepwinkel. Zóveel bijzondere soorten, zulke mooie planten. Vaak ken je een orchidee alleen van internet of uit een boek, hier zie je (en ruik je!) ze in het echt. De allergevoeligste, vaak kleine soorten staan in een grote vitrine, de overige planten staan prachtig vrij opgesteld op ooghoogte en ruikafstand.
Ben je komend weekend in Brabant, ga naar Helmond. Je bezoek is beslist de moeite waard.

Bovendien organiseert de Kring Brabant Zuid Oost op 28 maart 2015 een ruilbeurs, waar je je overtollige planten kunt ruilen of verkopen. Zie voor bijzonderheden de website van de kring (http://www.orchidee-bzo.nl/download/poster beurs.pdf)
Meer informatie op: www.orchidee-bzo.nl

 

foto's Kring Brabant Zuid Oost

 
 
             
       
             
   
   
Voor iedere bezoeker is er een speciale gedrukte uitgave over onze hobby als blijvende herinnering

 
         
  terug naar nieuwsbrief