Klik op de foto om uit te vergroten  
         
 

Orchilim grootser dan ooit

Regio Limburg van Orchideeën Vereniging Vlaanderen organiseert voor de vierde maal haar Internationale Orchideeëntentoonstelling in de prachtige Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen, Belgisch Limburg. Deze Orchideeënshow die telkens duizenden bezoekers aantrekt, wordt elke drie jaar gehouden in het paasweekend en is te bezichtigen van vrijdag 3 april 2015 tot maandag 6 april 2015, telkens van 10:00 tot 18:00 uur.
Bijna 50 internationale exposanten komen naar Alden Biesen om hun mooiste orchideeën tentoon te stellen. Orchideeënproducenten brengen hun laatste creaties van huiskamerorchideeën. Gespecialiseerde orchideeënkwekers brengen zeldzame exemplaren mee. Zij kweken deze planten speciaal om mee te dingen in de wedstrijd voor de mooiste orchidee. Liefhebbers en leden van 12 orchideeënverenigingen hebben de grootste verscheidenheid in planten. Sommige leden hebben deze planten al meer dan 40 jaar en verschillende ervan zijn in de natuur, door verlies van habitat, reeds uitgestorven. De botanische tuinen brengen orchideeën mee die soms nog maar net ontdekt zijn en waarvan er maar één exemplaar in cultuur is. Liefhebbers van orchideeën, bloemen en natuur kunnen hier werkelijk genieten.
Om al deze duizenden planten te kunnen plaatsen worden de vier grootste zalen van Alden Biesen ingericht zodat iedereen van dichtbij kan kijken en fotograferen. De allerzeldzaamste maar ook de allerkleinste juweeltjes worden in vier vitrinekasten opgesteld zodat ze op stahoogte kunnen bekeken worden. Leden van de orchideeënvereniging zijn aanwezig om uitleg te geven aan de bezoekers.
Na het bezoek aan de show gaat de wandeling verder naar de afdeling waar 15 orchideeënverkopers opgesteld staan, hier kan men elke orchidee kopen die men zou wensen. Op de speciale website voor Orchilim 2015 kan men alle exposanten en verkopers met hun gegevens vinden. Natuurlijk kunnen reeds vooraf bestellingen geplaatst worden.
Onze tentoonstelling komt op het moment dat ook de Belgische orchideeën beginnen te bloeien. Iedere bezoeker krijgt daarom gratis een mooi boekje met foto’s en beschrijvingen van alle Belgische orchideeën. Dit boekje kan een handige gids zijn bij natuurwandelingen.
Liefhebbers van al dat moois kunnen best nu al een bezoek aan een van de grootste en mooiste Orchideeën tentoonstellingen van Europa in hun agenda noteren. De toegangsprijs wordt op slechts € 7 gehouden. Kinderen tot 14 jaar kunnen gratis meekomen. Groepen vanaf 10 personen betalen € 5. De tentoonstelling is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meer info op www.orchilim.be.

 

 

 

 


 

 
 
 
De allerzeldzaamste juweeltjes worden in vier vitrinekasten opgesteld
 
Er zal weer heel veel moois te fotograferen zijn!
 
Dagelijks worden workshops gehouden door de befaamde orchideeëndokters uit Utrecht en elke bezoeker krijgt een gratis orchideetje
 
 

 

     
         
  terug naar nieuwsbrief