Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Boek Europese orchideeën

Dit boek, door Bo Mossberg (afbeeldingen) en Henrik Pedersen (tekst), verschijnt 30 mei aanstaande bij Kosmos, 208 pagina’s, 21 x 28 cm, rijk geïllustreerd, adviesprijs € 27,50. De redactie van de NOV Nieuwsbrief kreeg alvast een inkijkje in het boek plus een mooi aanbod voor NOV-leden en andere lezers van de NOV Nieuwsbrief - waarover straks meer. Illustrator Bo Mossberg staat - terecht, maar toch bijzonder - als eerste auteur vermeld. Van zijn hand zijn de prachtige aquarellen in het boek.
Henrik Pedersen kennen we als groot orchideeëndeskundige die, anders dan bv Pierre Delforge, een breed soort-begrip hanteert, met binnen een soort ruimte voor variatie en ondersoorten. Voor de gewone liefhebber is die ‘lumper’ benadering veel beter hanteerbaar dan de ‘splitter’ benadering die Delforge aanhangt.
Het laatste Nederlandstalige boek over de orchideeën van heel Europa stamt uit 1977, precies veertig jaar geleden dus. Dat was het tweedelige werk van Jacobus Landwehr. Met ook fantastische tekeningen en aquarellen, maar alleen nog antiquarisch verkrijgbaar én geen veldgids, daarvoor waren die boeken gewoon te groot. Dit nieuwe boek is (nog net) wél een veldgids. Waar je ook heengaat in Europa, neem dit boek mee. Het helpt je bij het op naam brengen van de orchideeën die je tegenkomt én past in je rugzak. Bovendien, anders dan de overige uitgaven van het boek (het verschijnt in nóg vier Europese talen), besteedt deze Nederlandse uitgave specifiek aandacht aan het voorkomen van de soorten in Nederland en België.
Uitgeverij Kosmos biedt exclusief voor NOV-leden en andere lezers van de NOV Nieuwsbrief dit boek aan met korting en gratis verzending, voor € 22,50. Deze actie loop tot 3 juli 2017 en vind je op www.boekenwereld.com/orchideeen. Vermeld bij je bestelling kortingscode 904-10107.

 

 

 
   
           
Een voorbeeldpagina uit het boek            
             
             
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2017