Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

40e Bijzondere Plantenmarkt Nijmegen

Op zondag 18 juni kunnen liefhebbers van bijzondere planten voor de veertigste keer hun hart ophalen op de Bijzondere Plantenmarkt van Succulenta in het Kolpinghuis in Nijmegen. De exotische, bloeiende, geurende, prikkelende, maar altijd merkwaardige planten zijn voor spotprijzen aan te schaffen - bijvoorbeeld als last minute-idee voor Vaderdag en met advies over de verzorging.
Wat te denken van olifantspoten, medusahoofden, apenstaartjes, grootmoedersstoelen, penisplanten en meer extravagante planten van verschillende grootte en vorm en met keuze uit honderden soorten? Zowel de doorgewinterde verzamelaar als toevallige passant vindt tussen de cactussen, rots- en vetplanten, kuip- en knolplanten wel iets bijzonders dat in geen tuincentrum is te verkrijgen.
Sommige planten zijn gemakkelijk in de omgang of zelfs winterhard, andere zijn juist gevoelige types. Marktbezoekers krijgen deskundig advies bij hun plant, niet slechts boeken- en Wiki-wijsheid, maar vooral kennis uit ervaring, want veel van de aangeboden planten zijn door de standhouder zelf gezaaid en grootgebracht. Sommige planten zijn zelfs tientallen jaren oud. Zo ook veel boompjes van de speciale tentoonstelling van de Bonsai-vereniging Nijmegen, te zien op de Bijzondere Plantenmarkt van Vereniging Succulenta, afdeling Nijmegen.
Datum: zondag 18 juni, 10:00 – 15:30 uur. Plaats: Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, 6511 ER Nijmegen, nabij NS-station. Parkeren: Keizer Karelgarage, Van Schaeck Mathonsingel 22. Entree € 1,50.

 

 

 
   
     
Veel interesse van jong en oud   Niet alleen cactussen…   Sommige planten zijn tientallen jaren oud   Altijd deskundig advies bij je plant
             
             
             
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2017