Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Sfeer creëren

Aanvankelijk was het plan om de show op te bouwen in de oude druivenkas, een mooie setting voor een rustieke show. Maar zo vroeg in het jaar in deze kas riep wel vraagtekens op over de temperatuur. Gaandeweg is besloten om de druivenkas niet te gebruiken, maar de show te bouwen in een gedeelte van de grote kas, waar de setting in tegenstelling tot de druivenkas modern en stijlvol kan zijn, aansluitend bij het thema dat Oogenlust hanteert: sfeer creëren.
Adres: Hees 4, 5521 NV Eersel. Openingstijden: 19-20 maart, 10:00 – 17:00 uur. Toegang: gratis.
De activiteitencommissie van de kring wilde natuurlijk graag ingaan op de uitnodiging, maar de vraag die daarbij als eerste opkomt is: krijgen we voldoende bloeiende planten zo vroeg in het jaar? Gelukkig bleek uit de keuringen van de laatste jaren dat maart het grootste aantal bloeiende planten oplevert.
In de aanloop naar de opbouw bleek dat we toch op onze leden kunnen vertrouwen als het gaat om het uitdragen van onze hobby en steeds meer bleek het te gaan om een behoorlijk aantal planten. Er zijn zo’n tachtig schitterende planten aangeleverd, die elk een beetje apart worden tentoongesteld om hun schoonheid maximaal te laten uitkomen.
Dat aantal is in de loop van donderdag nog verder toegenomen, maar waar we op uitgekomen zijn, dat gaan we hier niet verklappen. We hebben namelijk een prijsvraag in het leven geroepen: de vraag is hoeveel orchideeën staan (en hangen) er in de in totaal in de show? De prijs voor de goede oplossing is natuurlijk een orchidee.
Tijdens het opbouwen werden we verrast door enkele klanten van de winkel die de weg naar de kas gevonden hadden. Ook al waren we nog lang niet klaar, wegsturen doe je natuurlijk niet als gastvrije Brabander en dat is maar goed ook want wat gebeurt er: de belangstelling is zo groot dat een van de bezoeksters zich aanmeldt als lid. Zo snel hebben we dat nog nooit voor elkaar gekregen.
Vrijdag 18 maart om 10.00 uur was de opening in het bijzijn van een kleine groep leden. Ook de keuringscommissie van de eigen kring was aanwezig. De show is in de huisstijl van Oogenlust opgezet met alle planten in grote en kleine ompotten.

Foto’s Gerard de Puit en Herman ter Borch

 

 

 
   
     
De opbouw start met niks Wat palmen erbij   Een Phalaenopsis   En een bijzondere Coelogyne pulverula (syn C. dayana)
             
     
             
             
     
Cypripedium formosanum   De show in volle glorie   Een rijkbloeiende Dendrobium wardianum giganteum   Orchideeën onder de palmen
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016