Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Orchideeënreis naar Sumatra

KCO-keurmeester en NOV-lid Henk Brugman hoopt eind augustus een tocht te organiseren naar zuid- en midden-Sumatra. Hij en zijn vrouw komen al vele jaren in Indonesië. Sumatra is hun favoriete eiland omdat er nog zoveel pure natuur is. Bovendien kennen zij daar een prima gids en een betrouwbaar reisbureau. De reis kan ‘op maat’ voor de deelnemers worden gemaakt en er kunnen nog enkele mensen mee!
De vlucht vanaf Schiphol gaat met Garuda naar Jakarta, waar een korte binnenlandse vlucht volgt naar Bandar Lampung op de zuidpunt van Sumatra. De reis start in Belimbina, een natuurpark met veel orchideeën. Daarna met een busje met gids en chauffeur naar midden Sumatra. Daar komen we langs Lampung, waar nog een vulkaan actief is. Via Bengkulu gaat de reis verder naar Kerinci, een prachtig natuurgebied dat pas enkele jaren toegankelijk is. Onderweg zien we hopelijk ook nog een Rafflesia, de grootste bloem ter wereld. Dan verder naar de spectaculaire Harau-vallei, een natuurgebied met heel veel orchideeën.
De reis duurt ongeveer 20 dagen en kost rond de 1700-2000 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit is inclusief vlucht en exclusief lunch en avondmaaltijden – die echter heel goedkoop zijn. Reisbureau Van Verre organiseert de reis. Wij hebben uitstekende ervaringen met dit kleine reisbureau, dat is aangesloten bij ANVR en SGR. Interesse? Mail naar Henk Brugman of bel 0573-401949.

Foto’s: Chantal Heere en Henk Brugman

 

 

De spectaculaire Harau vallei

 
   
     
             
Grammatophyllum scriptum gewoon langs de weg   Harau vallei, Abadi Guesthouse   Met onze gids in een kano langs de waterhyacinten   Theepluksters in de vroege ochtend
             
             
             
             
             
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2015