Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Klaas Schoone Memorial Award

Op 10 juni werd voor de tweede maal de Klaas Schoone Memorial Award uitgereikt, een prijs voor personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de orchideeënwereld. De prijs is een hommage aan Klaas Schoone, één van de oprichters van Floricultura, die zeven jaar geleden overleed op 64-jarige leeftijd. Winnaar dit keer was Burkhard Holm, oprichter van Holm Orchideen in Duitsland.
De prijs bestaat uit een beeldwerk, een oorkonde en een geldbedrag van tienduizend euro. Burkhard (Bob) Holm, inmiddels 79 jaar oud, begon in 1976 in gehuurde kassen met de teelt van onder andere Anthurium, Strelitzia en Cymbidium. In 1988 kocht hij in Louisendorf, net over de Duitse grens bij Nijmegen, zijn 5500 m2 grote bedrijf en ging zich toeleggen op orchideeën, zowel botanische soorten als hybriden. Hij heeft vele mooie kruisingen gemaakt, met name Cambria’s, die nog steeds geliefd zijn. Holm Orchideen, nu overgenomen door zijn zoon, wordt veel bezocht door Nederlandse orchideeënliefhebbers. Bob Holm ontving in zijn vaderland Duitsland ook al eens een belangrijke prijs voor zijn werk op het gebied van orchideeën. Toch was de prijswinnaar zelf totaal verrast en ook heel bescheiden over zijn prijs: “Er zijn veel belangrijkere mensen in de orchideeënwereld dan ik,” zei hij.
(Met dank aan Leni Paul voor de informatie over Holm.)

 

 


Uitreiking van de prijs door de familie Schoone

 
   
     
Op weg naar de prijsuitreiking in de veredelingskassen van Floricultura   Creatieve toepassing van Phalaenopsis in de tot feestzaal omgebouwde kas   NOV-voorzitter Rob Hendriks (rechts) mocht even de prijs vasthouden in zijn gesprek met Bob Holm (links), diens vrouw (vooraan) en Jan Post (midden)   Een drukke receptie na de prijsuitreiking
 
           
    Foto's: rechtboven Hans van der Mast, overige redactie NOV Nieuwsbrief      
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2015