Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Jane Goodall in Hortus Leiden

In ‘Orchideeën’ 6/2014 mochten we melden dat een nieuwe soort Dendrobium door de Hortus botanicus Leiden was vernoemd naar Jane Goodall. Op 21 mei was Jane Goodall in Leiden voor een meet & greet met de naar haar vernoemde orchidee en vijftig genodigden. Jane Goodall is een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld op het gebied van natuurbescherming. Voor haar onderzoek leefde zij jaren tussen de chimpansees, deed baanbrekende ontdekkingen en besteedt nu al haar tijd en energie aan het redden van onze bedreigde planeet.
Ze geeft lezingen, schrijft boeken en nam het initiatief tot de educatieve jeugdorganisatie Roots & Shoots, die inmiddels in meer dan honderd landen actief is. Tijdens de meet & greet hield Jane Goodall een lezing over haar  boek Seeds of Hope: Wisdom and Wonder from the World of Plants. Het boek beschrijft de belangrijke rol die bomen en andere planten spelen in onze wereld. Ook de kaschef van de Hortus, Rogier van Vugt, leverde een bijdrage aan het boek. Jane Goodall toonde zich erg geïnteresseerd in de rol die de botanische tuin speelt in het behoud en bescherming van bedreigde planten.

 

 

 


Jane Goodall kreeg ook de levende Dendrobium goodallianum te zien, die echter op dat moment niet in bloei was

 

 
   
     
Tijdens de bijeenkomst werd Dendrobium goodallianum symbolisch aan Jane Goodall overhandigd door de auteurs die de soort beschreven: Esmee Winkel, Rogier van Vugt en Ed de Vogel  

Kijken naar epifyten op een jonge teakboom met kaschef Rogier van Vugt

  Door het mooie weer kon Jane Goodall haar lezing gewoon buiten geven   Jane Goodall en haar mascotte, het aapje Mr. H.
             
 
    Foto’s: Petra Sonius      
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2015