Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Orchideeënshow in Oudenbosch

Van donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei houdt de Kring Noord-Brabant West en Zeeland, in samenwerking met de Kring Brabant Zuid Oost, hun tweejaarlijkse show in het Arboretum te Oudenbosch. De door Arboretum beschikbaar gestelde ruimte is door de ervaren arrangeurs van deze kringen omgetoverd tot een prachtige tentoonstelling met bijzondere orchideeën. Vooral vind je er vele natuursoorten (botanische orchideeën) met al hun verscheidenheid in kleur, vorm en geur.
De foto’s hieronder laten zien hoe veel werk en vakmanschap erbij komt kijken om zo’n show in te richten. Ruim tweehonderd planten hebben een plekje gekregen in de ‘jungle’. En anders dan in een echt tropisch oerwoud bloeien hier alle orchideeën, gegarandeerd!
Neem gerust je eigen orchideeën mee naar de show want orchideeënspecialisten staan klaar voor hulp en advies. Als het nodig is worden je planten verpot in het juiste potmengsel. In de informatiestand zijn naast de gewone huiskamerorchideeën ook botanische soorten te koop en speciaal oppotmateriaal (bark).
Na het bekijken van de show kun je een rondwandeling maken in de voormalige kloostertuin van het Arboretum met een rijke variatie aan planten en bomen. Meer informatie hierover kun je vinden op www.arboretumoudenbosch.nl.
Een bijzonder, niet te missen gebouw in Oudenbosch is de ‘Basilica Minor’. In 1865 is men met de kerk begonnen, met als belangrijkste adviseur de beroemdste architect uit die tijd: Pierre Cuijpers. Na diverse restauraties is de basiliek geworden tot wat zij nu is: een merkwaardige parochiekerk, een weerspiegeling van de grote Sint-Pieter in Rome.
De show van 2014 werd een overweldigend succes met bijna duizend bezoekers. Op de openingsdag dit jaar, donderdag 5 mei, was het ‘aanschuiven’ in de eerste uren en uiteindelijk sloot de teller die dag op vierhonderd bezoekers. De kringen verwelkomen je ook dit keer van harte, je hebt nog de tijd tot en met zondag! Meer weten: www.orchidee-wbz.nl.

Foto’s: Toon Bierbooms en Herman ter Borch

 

 
   
     
Welk labeltje hoort nu bij welke plant?   Vele dozen met planten moeten een plekje krijgen   De show krijgt vorm   In het voorjaar horen Pleione’s niet te ontbreken
             
     
De ervaren arrangeurs aan het werk   Een boomstam met Tillandsia’s   En een boom met Cattleya intermedia   Zeker niet alledaags, deze Trichoglottis rosea
             
     
Het was ‘aanschuiven’ direct na de opening op 5 mei   Enkele fraaie Cymbidiums   En een groepje Cattleya’s   De heerlijk naar kokos geurende Maxillaria tenuifolia var. houtteana
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016