Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Vlindershow in de Orchideeën Hoeve

Deze zomer kan de vlinderliefhebber zijn hart ophalen in de Orchideeën Hoeve. Door succesvolle eigen vlinderkweek en de import van 400 Afrikaanse vlinders vliegt er nu een recordaantal vlinders in het tropische park. De populatie bestaat momenteel al uit 2500 vlinders en naar verwachting zullen er de komende weken nog eens honderden extra vlinders ontpoppen.
De Orchideeën Hoeve importeert wekelijks 55 vlindersoorten uit Costa Rica en de Filipijnen, die daar speciaal voor vlindertuinen gekweekt worden. Voor de zomervakantie wilde het tropische park extra uitpakken en heeft ze de hand weten te leggen op een aantal bijzondere vlindersoorten. “In de poppenkasten hangen nu 400 Afrikaanse vlinderpoppen die elk moment kunnen uitkomen. Daarnaast fladderen er deze zomer tientallen witte Morpho’s bij ons in de vlindertuin. Een prachtige vlinder die met zijn uitgespreide vleugels net op een zwevend wit A4-tje lijkt”, licht dierenverzorger Richard Versluis toe.
Dit weekend en de week erna voorspelt de Orchideeën Hoeve een hoogtepunt in de vlinderpopulatie en zullen er meer dan 3.000 vlinders te bewonderen zijn. Naast de ontpopping van de Afrikaanse vlinders, is er op dit moment ook een enorme toevoer vanuit de eigen vlinderkwekerij. “De voedselplant voor de rups, ook wel waardplant genoemd, is er in de zomer volop waardoor wij per week zelf ook nog eens 200 vlinders kweken. De poppenkasten barsten bijna uit hun voegen”, vertelt dierenverzorger Richard trots. Wie een glimp wil opvangen van de bijzondere vlinders wordt geadviseerd om op tijd te komen. Tussen 10.00 en 11.00 uur zijn de tropische vlinders het meest actief.

Lees meer

 

 
   
     
             
 

 

De poppenkasten (links) barsten bijna uit hun voegen, en wat daar dan uitkomt … bijvoorbeeld deze Morpho (rechts) uit Costa Rica, zo groot als een A4-tje

 

 

           
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2017