Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Keuring Amsterdam

Op 24 juni hield Kring Amsterdam weer zijn jaarlijkse interne show. We doen dat elke keer in een andere maand zodat het aanbod gevarieerd blijft. Dit jaar hadden we gekozen voor de bijeenkomst in juni, hoewel het onbekend was wat het aanbod zou zijn zo vlak voor de zomer. In mei was het aanbod planten erg hoog en we waren dan ook bang dat dit in juni weleens zou kunnen tegenvallen. Maar gelukkig, ook voor de uitgenodigde keurmeesters, viel het aantal planten ook deze avond weer hoog uit, we hebben de keurmeesters behoorlijk aan het werk kunnen zetten.
Ik heb niet geteld, maar ik vermoed meer dan 30 planten, die ook van een behoorlijk niveau waren. Wanneer de keurmeesters bezig zijn met keuren, dan moet je hen niet in de weg lopen. Daarom hadden we, net zoals vorig jaar, een fotowedstrijd georganiseerd. Ieder mocht drie foto’s van orchideeën op A4 formaat meenemen die door de kringleden werden beoordeeld. Het hoefden geen foto’s van eigen orchideeën te zijn maar wel zelf genomen foto’s. Hieraan waren ook prijzen verbonden. Uiteindelijk werden 21 foto’s ter beoordeling aangeboden.
Daarna hadden de keurmeesters hun eindoordeel klaar en werden de planten besproken en de certificaten aan de winnaars uitgereikt. Er was één gouden certificaat, zesmaal zilver en zestien keer brons.

Tekst en foto’s: Jan Sienders

 


Cattleya (synoniem: Laelia) purpurata,
Jan Sienders, 7.6 brons

 
   
     
Psychopsis Kalihi,
Ed Cornelisse, 6.5
  Dendrobium unicum,
Lex Offerman, 8.3 zilver
  Paphiopedilum primulinum,
Ed Cornelisse, 7.5 brons
  Cymbidium aloifolium,
Ger Bolink, 6.9
             
     
Phragmipedium besseae x sargentianum,
Ed Cornelisse, 8.4 zilver
  Vanda (synoniem: Neofinetia) falcata,
Jan Sienders, 6.7
  Encyclia sp. Zuid-Peru,
Lex Offerman, 7.4 brons
  Encyclia randii,
Lex Offerman, 7.9 brons
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016