Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Show Kruidtuin Leuven

De Brabantse Orchideeën Vereniging vzw (België) organiseert op 16, 17 en 18 september 2016 voor de vijfde keer op rij, haar tweejaarlijkse internationale tentoonstelling in de Oranjerie van de Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30 te Leuven, België. De levendige universiteitsstad Leuven heeft ook op toeristisch gebied heel wat te bieden. Naast de vele brouwerijen, kun je er ook vele mooie monumenten bezoeken, zoals bijvoorbeeld het beroemde gotische Stadhuis, Begijnhoven, abdijen en nog zoveel meer.
Je kunt er ook terecht in talrijke parken, zoals het Dijlepark, Sint-Donatiuspark en natuurlijk ook in de Kruidtuin zelf. De Kruidtuin is de oudste botanische tuin van België. Liefhebbers van planten en kruiden kunnen hun hart ophalen aan vele collecties kruidachtige planten, water- en kuipplanten, en een verscheidenheid van tropische en subtropische soorten. Voor meer informatie: www.leuven.be/vrije-tijd/toerisme.
De BOV vzw is dan ook bijzonder fier om in die mooie omgeving zijn Orchid Show 2016 te mogen organiseren in samenwerking met Stad Leuven, Provincie Vlaams-Brabant, het personeel van de Groendienst, en vele andere Belgische Orchideeënverenigingen. Zeldzame botanische planten en prachtige hybriden zullen er door nationale en internationale exposanten tentoongesteld worden. Er zijn diverse verkoopstanden, met orchideeënplanten, vanille uit Madagaskar en met juwelen en foto’s van orchideeën.
De foto’s hieronder zijn van de vorige show. Noteer alvast deze dagen in uw agenda. Voor de lijst met de exposanten en verkopers zie: www.bov-vzw.be/2016.html

Foto’s: Brabantse Orchideeën Vereniging

 

 
   
     
Overzicht show   Maxillaria striata ‘Padre Andreetta’   Dendrobium cuthbertsonii   Paphiopedilum Lowio-Parishii
             
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016