Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Zo doen ze dat in Argentinië!

Wist je dat 1 september Internationale Orchideeëndag is? Voor de orchideeënvereniging in Corrientes, noord Argentinië, was dat in elk geval aanleiding voor een driedaagse orchideeënshow, de 2o Expo Nea de Orquídeas. Jan van Haeff, lid van de NOV, die daar al jaren woont en lid is van de Sociedad Correntina de Orquideófilos, stuurde wat ons wat sfeerbeelden. Qua opzet is de show niet veel anders dan bij ons, alleen zijn de trofeeën beslist uitbundiger.
Jan vertelt: “Met 430 inzendingen voornamelijk van ons, Corrientes, en haar omliggende buurprovincies, was onze laatste orchideeëntentoonstelling opnieuw een record van schoonheden. Midwinter, met ruim 30 graden buiten, binnen met airco, was veel te zien. Vele Cattleya, Dendrobium, Vanda, Oncidium, Phalaenopsis, Cymbidium, maar vooral de vele kruisingen maakten de show een lust voor het oog en, vooral bij het binnengaan, een tsunami voor de neus.”
Kleine verduidelijking voor wie niet in Argentinië woont: ja, je leest het goed, midwinter, 30 graden. Corrientes ligt in het noordelijkste, tropische puntje van Argentinië, maar zuidelijk halfrond, dus nu ‘winter’. Lees nog eens het leuke artikel van Jan in ‘Orchideeën’ 6/2011 ‘Een Limburger met een orchideeënhobby in Argentinië’. Inmiddels zijn Jan en zijn vrouw Elsa wat kleiner gaan wonen, “Maar ook op het balkon doen mijn orchideeën het prima,” laat Jan ons weten. Da’s toch om jaloers op te worden?

 


Links boven de kampioen van de show, Dendrobium spectabilis

 
   
     
De trofeeëntafel voor de keuring   Al die Cattleya’s, een tsunami voor de neus   Dendrobiums zijn ook in Argentinië heel populair   Vlak voor de opening
             
     
Nog meer Cattleya’s   Gomesa-hybriden   De inzending van Jan van Haeff   Op de laatste dag van de show vierde Jan zijn verjaardag
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2017