Moss on treefern

De naam zegt het al, mos op boomvaren. Het is een gezamenlijk initiatief van twee bedrijven, Frogs and More en Terrated. Al enige jaren is er een plezierige samenwerking. In één product vonden beide ondernemingen zich zo dat besloten werd om een gezamenlijke in- en verkoop af te spreken. Dit product is varenwortel, de stammen van boomvarens, in het bijzonder Dicksonia, die op een verantwoorde manier zijn geoogst in Australië en Nieuw-Zeeland. Zij geloven in dit materiaal voor bijvoorbeeld het kweken en houden van orchideeën! Waarom?
Het is een fantastisch duurzaam en natuurlijk materiaal. Duurzaam in de betekenis dat dit materiaal jaren probleemloos mee gaat. Ook duurzaam omdat het materiaal al in Nederland geïmporteerd was als boomvarens voor huis en tuin. Nu is het als ‘dood’ materiaal overcompleet en gered voor het gebruik voor andere doeleinden.
Dit materiaal is in het recente verleden ingevoerd vanuit Australië en Nieuw-Zeeland met in achtneming van strenge regels qua natuurbehoud en met de juiste papieren. Wij staan helemaal achter deze regels en verkopen dan ook beslist geen boomvarenmateriaal uit Indonesië en Zuid-Amerika, waar deze regels niet goed gehanteerd worden.
Het is een van de weinige natuurlijke materialen waar vrijwel alle epifyten, waaronder zeker orchideeën, op geplant kunnen worden en waar zij goed verder groeien.
Hoewel boomvarenmateriaal relatief duur is kunnen wij het aanbieden voor een eerlijke prijs die onder de gangbare prijs ligt.
Wij hebben de volgende boomvarenmaterialen in ons assortiment:
- Potjes en discussen in verschillende maten,
- Stammetjes en halve stammetjes in drie soorten en verschillende maten,
- Orchideeënsubstraat in diverse hoeveelheden,
- Stukken boomvarens.
Al deze producten vind je in onze webwinkel. Natuurlijk kunnen groothandelaren en winkels, evenals hobby- en professionele kwekers ook bij ons terecht.
Wij staan op 7 oktober met een kennismaking- en verkoopstand op de Orchideeëndag!

Lees meer

 

gesponsord bericht

 

 
   
             
             
             
             
             
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2017