Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Terugblik op de Orchideeëndag zaterdag 7 oktober

Om tien uur, toen de poort openging, verdrongen de koopjesjagers zich al. Niet om goedkope orchideeën te scoren, maar die ene, superzeldzame die al jaren op het verlanglijstje stond. Er waren elf bedrijven die hun producten aanboden, waarvan er vijf nooit eerder waren. En maar liefst 22 particuliere verkopers. Met 700 bezoekers, waaronder 400 NOV-leden en hun introducees, was dit de best bezochte Orchideeëndag ooit. De bezoekers bleven ook veel langer dan andere jaren, de verkopers waren dik tevreden, en wat vooral opviel: de enorm positieve sfeer!
De ster van deze Orchideeëndag was natuurlijk wetenschappelijk illustrator Esmée Winkel. Wat een talent, wat een liefde voor het vak, wat een innemende persoonlijkheid. "Oh, ik vond het zó leuk hier te zijn," vertelde ze. "Mag ik volgend jaar weer komen?" Nou, zeker!
Ook een succes waren de glazen flowerpins van MooiBij, een andere nieuwkomer op deze dag. Natuurlijk, liefhebbers van Pleurothalissen of Bulbophyllums zullen zo'n glazen kunstwerkje niet kopen, maar MooijBij was erg tevreden over de verkoop. "Leuk om hier te zijn," zei Robin Winters, oprichter en eigenaar van het bedrijf.
Een andere nieuwe verkoper was Moss on Treefern. Een sympathiek bedrijf dat duurzaam geteelde varenwortelproducten aanbiedt. Hier moesten orchideeënliefhebbers nog duidelijk aan wennen, immers varenwortel was decennialang verboden en jongere liefhebbers kennen dit prachtige, duurzame materiaal vaak niet eens. Maar dat gaat na deze dag zeker veranderen.
Zowel bezoekers als verkopers waren erg tevreden over de dag. Grote dank en waardering voor het personeel van de Botanische Tuinen Utrecht, de vrijwilligers van de NOV en de enthousiaste standhouders die deze superdag mogelijk maakten!

 


Ook de stand van Koos Wubben trok veel bekijks

 
   
     
Esmée Winkel legt een bezoeker uit hoe zij schildert   Moss on Treefern verkocht duurzaam geteelde varenwortel   Bert van Zuylen hield opruiming, en dat lukte goed naar later zou blijken   De glazen flowerpins van MooiBij waren een succes
             

     
Standhouders aan de laatste voorbereidingen voor de opening   De stand van Röllke Orchideen uit Duitsland vlak voor de opening   Zoveel bijzonders te zien, je raakt niet uitgekeken   Het welkomstcomité bij de ingang van de kassen
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging
deel je passie met andere orchideeënliefhebbers
NOV 2017