Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Show Kruidtuin Leuven

De Brabantse Orchideeën Vereniging vzw (België) organiseert op 16, 17 en 18 september 2016, voor de vijfde keer op rij, haar tweejaarlijkse internationale tentoonstelling in de Oranjerie van de Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30 te Leuven, België. De levendige universiteitsstad Leuven heeft ook op toeristisch gebied heel wat te bieden. Naast de vele brouwerijen, kun je er ook vele mooie monumenten bezoeken, zoals bijvoorbeeld het beroemde gotische Stadhuis, Begijnhoven, abdijen en nog zoveel meer.
De Kruidtuin van Leuven, staat nog in volle bloei. In de Oranjerie van de Kruidtuin is een prachtige show ingericht door de vereniging, een aantal Regio’s en een vijftal kwekers. Op donderdagavond 15 september is de tentoonstelling geopend door de schepen verantwoordelijk voor de Kruidtuin, een afgevaardigde van de Provincie Brabant en een vertegenwoordiger van de burgemeester van de Stad Leuven.
Door hen werden ook de prijzen uitgereikt voor  de meest gewaardeerde plant en groepsinzending per Regio en beroepskweker. Hieronder vind je een overzicht van de de tentoonstelling en de winnende planten. Een bezoek is zéér de moeite waard!

Voor de lijst met de exposanten en verkopers zie: www.bov-vzw.be/2016.html

Foto’s: NOV Nieuwsbrief redactie

 

 
   
     
Rust na gedane arbeid   Overzicht stand BOV   Overzicht stand BOV   Aerangis luteoalba rhodosticta
             
     
Dendrobium calaculimentum   Cochleanthes Amazing 1e prijs hobby hybride   Sudamerlycaste cinnabarina
 (synoniem: 
Lycaste denningiana)
3e prijs beroepskwekers
  Overzicht stand BOV
             
     
Roelke 1 prijs stand beroepskwekers   Jacky Orchiflora 2e prijs stand beroepskwekers   1e prijs stand Regio's COW   Lycaste Wild Dream 1e prijs hybride beroepskwekers
             
             
             
             
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2016