Klik op de foto om uit te vergroten  
           
   

Hart van Brabant 35 jaar

Kring Hart van Brabant bestaat 35 jaar en daarom organiseerde de kring een tentoonstelling in het tuincentrum van Intratuin te Tilburg. De tentoonstelling werd gehouden op 31 oktober en 1 november 2015. Naast de eigen inzending van de kringleden, waren er ook kleinere inzendingen van de Kring Noord-Oost Brabant en Brabant Zuid-Oost. De Keurings Commissie Orchideeën (KCO) keurde de planten van de kringleden. Hieronder een overzicht van de bekroonde planten.
In totaal werden 36 planten ter keuring aangeboden. Het resultaat: één plant goud, tien planten zilver en elf planten brons. De foto’s laten een deel van de bekroonde planten zien.
De tentoonstelling werd na een welkomstwoord van de voorzitter, Evelyne van Uden, geopend door Gerard Berkelmans, directeur Intratuin Tilburg en Guus van der Donk, één van de oudere kringleden.
De tentoonstelling was een gezellig samenzijn en werd door velen bezocht. Er waren zeer speciale soorten te bewonderen die je zelden ziet op een tentoonstelling, zoals Corybas hispidus, een piepklein aardorchideetje met een, naar verhouding, enorme bloem. Alles was opgezet in een natuurlijke omgeving met zelfs een mooi riviertje door het gemaakte landschap. De leden gaven voorlichting over de planten maar ook over de Kring en over de Nederlandse Orchideeën Vereniging. Al met al zeer de moeite waard, deze mooi opgezette tentoonstelling.

Foto’s: Herman ter Borch

 

 
   
     
Stand Kring Hart van Brabant   Stand Kring Hart van Brabant   Stand Kring Brabant Zuid-Oost   Over bezoekers niet te klagen
             
     
Mooi ingerichte vitrine door de Kring   Pterostylis furcillata,
Simon en Hans Faro, 9.2
  Liparis balansae,
Ger Rommelaars, 8.1
  Laelia gouldiana,
Arie Vos, 7.9
             
     
Gastrochilus obliquus,
Ger Rommelaars, 8.9
  Corybas hispidus,
Simon en Hans Faro, 8.8
  Barbosella dusenii,
Simon en Hans Faro, 8.7
  Pleurothallis rowleei,
Ger Rommelaars, 8.3
 
           
         
           
 
terug naar nieuwsbrief   Verrijk je kennis van orchideeën en hun verzorging NOV 2015