27 september 2014    
 
 
  Beste ,  
     
 

Precies tachtig jaar na de eerste uitgave van het blad ‘Orchideeën’ staat de Nederlandse Orchideeën Vereniging klaar om haar digitale nieuwsbrief te lanceren. Dit nulnummer wordt in kleine kring verspreid. U ontvangt het als deelnemer aan het Bestuurders Beraad.

 
 
 
 

Najaars Orchideeëndag op 4 oktober in Utrecht

Net als in eerdere jaren, zal de Najaars Orchideeëndag worden gehouden op de eerste zaterdag van oktober in de Botanische Tuinen in Utrecht. Een uitgelezen dag om je mede-hobbyisten te ontmoeten, bijzondere planten te kopen of te verkopen, of je mooiste bloeiende plant te laten keuren. Ja, ook de KCO (Keurings Commissie Orchideeën) is weer aanwezig!

Lees verder
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Nieuwe orchidee gevonden in Nederland

Afgelopen zomer is in een natuurgebied aan de oever van de Lek in Zuid-Holland een Amerikaanse schroeforchis, Spiranthes lucida, gevonden. Een nieuwe soort voor Nederland en voor Europa! Maar liefst 27 exemplaren werden geteld, waarvan 12 bloeiend. Hoe deze orchideeënsoort in Nederland terecht is gekomen, is een raadsel.

Lees verder

 

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

KCO-jaarvergadering en keuring

De Keurings Commissie Orchideeën hield op 13 september haar jaarvergadering bij Jan van der Linden. Praktische zaken kwamen aan de orde, maar ook natuurlijk hoe het keuren nog verder te verbeteren. Keurmeesters en publiek mochten planten meenemen ter keuring. En dat gebeurde ook!

Lees verder

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Duitse orchideeënkalender

Elke dag een andere orchidee, dat is het sympathieke idee achter deze kalender. Foto’s en vormgeving zijn prachtig. Maar ook een kritische noot: de namen bij de planten kloppen niet altijd. Soms zijn ze echt fout, soms zijn ze verouderd. Voor de prijs, € 9.99 hoef je het niet te laten!

Lees meer: http://www.dumontkalender.de/365-orchideen-2015-kalender.html

 

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
  Adverteerders:      
   
   
 
 
  terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website