18 december 2014

NOV Nieuwsbrief nummer 1

 
 
 
  Beste ,  
     
 

Met plezier presenteren wij hier nummer 1 van de NOV Nieuwsbrief. Geniet ervan!
Heb je ook wat voor de NOV Nieuwsbrief, een leuk nieuwtje, een evenement? Of heb je een vraag over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via nieuwsbrief@nov-orchidee.nl.

 
 
 
 

Open Cattleya namiddag

Op zaterdag 20 december in de namiddag is iedereen die begeesterd is door Cattleya’s van harte welkom bij Chris Loncke om met een bakje koffie een praatje te maken en de serre te bekijken. Bijgaande foto toont een mooie Cattleya-hybride uit mijn verzameling, gemaakt in 1951 door een van de weinige Nederlandse orchideekwekers uit die tijd, de firma De Jong in Rijswijk, Zuid Holland.

Lees verder
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Polystachya puzzel

Bij een orchideeënkeuring afgelopen september bij Orchideeënkwekerij Jan van der Linden dook een prachtige orchidee op, een Polystachya zonder soortnaam die afkomstig zou zijn uit Tanzania. De rijkbloeiende plant scoorde 8,6 punten op de keuring, maar welke soort zou het zijn? We hebben we de Polystachya puzzel voor je ontrafeld.

Lees verder

 

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Beleef de magie van kerst in de Orchideeën Hoeve

Geniet van het al het goede dat Kerstmis in zich heeft! Tot en met 26 december stap je in de Orchideeën Hoeve een magisch kerstfeest binnen dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste overdekte kerstevenementen van Nederland. Kom de gezelligheid proeven op de Hollandse kerstmarkt, volg de wonderbaarlijke route met talloze lichtjes en laat je betoveren door de expositie ‘natuur gevangen in glas’. Het uitje voor wie kerst echt wil beleven!

Lees verder

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Evenementen 2015

Ook in 2015 is er elke maand wel een evenement op orchideeëngebied in Nederland, België en andere landen in onze buurt.

Lees verder

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 

Van het NOV-bestuur

Langs deze weg wil het bestuur u fijne feestdagen toewensen, een goede gezondheid en voor uw orchideeën een groeizaam en bloeiend jaar. Tevens wil ik u even bijpraten want in de afgelopen maanden is er binnen de NOV veel gebeurd.

Lees verder

   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
         
   
   
 
 
  terug naar nieuwsbrief overzicht   naar NOV- website